Az indiai Manpreet Singh 1995-ben született, de a növekedése megmagyarázhatatlan módon abbamaradt még mielőtt megtanulhatott volna járni vagy beszélni.

26 évesen egy kisgyerek testében él a férfi: "A falubeliek Isten megtestesülésének tartják őt"

Mindössze 58 centi magas, az orvosok értetlenül állnak az állapota előtt. Úgy gondolják, hogy a növekedési rendellenességet hormonhiány okozhatja, de nem tudják pontosan megállapítani az okát, és egyelőre nem találtak olyan kezelést, ami működött volna. Ehhez még több, drága orvosi vizsgálatra lenne szükség, amit a család nem engedhet meg magának.

Manpreet egész életében egy kisgyerek külsejével és szellemi képességeivel rendelkezett, szereti a testvéreit, és szívesen játszik velük, ugyanakkor nagyon sok hobbija is van, imádja például a lovakat, de egyedül képtelen lenne gondoskodni önmagáról, ezért állandó felügyeletre van szüksége, amit a családja biztosít a számára. A szülei a lehető legnormálisabb életet próbálják biztosítani neki, legalábbis a körülményekhez képest.

„Bármilyen állapotban is van Manpreet, Isten teremtette és küldte őt nekünk. Egyszerűen csak a fiunknak tekintjük, és ugyanúgy szeretjük őt, mint a többi gyerekünket.” – mondja Manpreet édesapja.

Ugyanakkor a falubeliek isteni áldásnak tartják a fiút.

„A falubeliek Isten megtestesülésének tartják őt, és Babának szólítják.” – mondja Manpreet édesanyja. A baba apát, nagyapát, vagy bölcs öreget jelent számos nyugat-ázsiai és dél-ázsiai kultúrában.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.