Kuriózum21 évesen egy balesetben vesztette el az arcát, egy 48 éves férfi...

21 évesen egy balesetben vesztette el az arcát, egy 48 éves férfi arcát kapta meg – Megmutatta, hogy nézett ki előtte

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Joe DiMeo 21 éves korában szörnyű autóbalesetet szenvedett, ezért arc- és dupla kézátültetésre volt szüksége. Bár néhány barátját elveszítette, végül sikerült rátalálnia a szerelemre.

DiMeo 2018-ban szenvedett súlyos autóbalesetet, amibe majdnem belehalt. Akkoriban egy élelmiszer-vizsgáló laboratóriumban dolgozott, és éppen hazafelé tartott egy éjszakai műszak után, de fáradt volt, és elaludt a volánnál.

Az autó letért az útról, és nekiment a szegélykőnek, felborult, több fordulatot is tett, majd végül kigyulladt. DiMeo testének 80%-a megégett, többek között minden ujját amputálni kellett, és a látása is súlyosan sérült – azt mondta, olyan érzése volt, mintha egy sűrű drótkerítésen át próbálna meg átkukucskálni.

Joe a balesete előtt – Fotó: joeroydimeo/Instagram

Amikor az orvos a teljes transzplantáció lehetőségét javasolta neki, DiMeo nagyon lelkes volt, és azt mondta, az sem érdekli, milyen nemű donort sikerül találniuk.

„Azt mondtam, mindegy, hogy egy férfi vagy egy nő arcát kapom meg, csak hogy gyorsabban menjen a folyamat, de azt mondtam az orvosomnak, hogy inkább egy nő arcát szeretném, hogy ne kelljen folyton borotválkoznom” – vallotta be DiMeo.

A műtétet 2020 augusztusában végezték el a New York-i Langone Health Centre-ben, és 140 sebész, ápoló és további személyzet összehangolt munkájára volt szükség hozzá. A donor egy 48 éves delaware-i férfi volt, aki két nappal korábban hunyt el.

Így nézett ki Joe a balesete előtt – Fotó: joeroydimeo/Instagram

DiMeo azt mondja, egyáltalán nem zavarja, hogy egy nála kétszer idősebb férfi arcát kapta, egyszerűen csak örül a lehetőségnek, hogy újra felépítheti az életét.

Most 24 éves, és bár hosszú út vezetett a teljes felépülésig, mostanra újra sokkal önállóbb életet élhet, és a szerelemre is rátalált a 32 éves Jessica Koby mellett. Bár kezdetben nem kereste a szerelmet, nem is mondott le arról.

„Mindig is bíztam benne, hogy előbb-utóbb megtörténik, mert belül még mindig ugyanaz az ember vagyok. Semmi sem változott a bőrömön kívül” – mondta.

Joe egy 48 éves férfi arcát kapta meg – Fotó: joeroydimeo/Instagram

Barátnőjét, Jessica Kobyt szintén nem bizonytalanította el DiMeo külseje, sőt, miután olvasott a történetéről, a nő vette fel vele a kapcsolatot egy Instagram üzenetben. „Szeretem Joe-t kívül-belül, mert vicces srác, tudja, mit akar az életben, és nagyon érett a korához képest” – nyilatkozta Koby.

Koby ápolónőként dolgozik, és mivel korábban Kaliforniában élt, eleinte távkapcsolatban éltek. Mindketten imádják a Boston terriereket, és van is két kutyájuk, Kirkland, és Buster.

DiMeo csak a donor nemét, korát, szülővárosát és halálának időpontját ismer, más információt az orvosok nem árultak el neki, így a családtagokkal vagy barátokkal sem vehette fel a kapcsolatot.

A szerelem is rátalált – Fotó: joeroydimeo/Instagram

DiMeo a műtétje után hetekig nem tudott mozogni, de lassan visszanyerte az izommemóriáját. Azt is elmondta, hogy nem minden barátja támogatta őt, és elveszített néhány hamis barátot, de ettől csak még jobban értékeli azokat, akik kitartottak mellette.

Naponta 15 tablettát szed, hogy a szervezete ne lökje ki a transzplantátumot. DiMeo ugyanakkor megőrizte a pozitivitását, azt mondja, nagyon örül annak, hogy egyre inkább visszanyeri a függetlenségét, újra képes egyedül takarítani, mosni és főzni, és az intenzív terápiának köszönhetően ma már vezetni is tud.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek