Kuriózum2027-ben nyithatja meg kapuit ez első űrszálloda

2027-ben nyithatja meg kapuit ez első űrszálloda

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Elképzelhető, hogy a jövőben a szabadságunkat egy, a Föld körüli pályán keringő szállodában tölthetjük. A fenti projekt a Voyager Station nevet viseli.

Ha a hagyományos éves pihenő szabadságunkról beszélünk, akkor általában egy homokos tengerpart, egy alpesi sípálya, vagy egy wellness hotel képe jelenik meg lelki szemeink előtt.

És ez csak azért van így, mert eddig el sem tudtuk képzelni, hogy a jól megérdemelt „nyaralásunkat” egy űrhotel luxuskörülményei között is eltölthetjük! De ez a jövő már sokkal közelebb van hozzánk, mint ahogyan az képzeljük, hiszen a figyelem egyre inkább az űrturizmusra összpontosul az utóbbi időben. Egyfelől, az utóbbi hónapokban Jeff Bezos és Richard Branson milliárdosok voltak az űrrepülés úttörői, akik civil embereket szállítottak földfeletti kikapcsolódásra.

Az űrturizmus korszakában csak a pénztárcánk fog határt szabni annak, hogy néhány nap erejéig megtekinthessük a „Földfelkeltét” egy minden kényelemmel ellátott űrhotel lakosztályának ablakából.

Az első Föld körüli pályán keringő luxushotel a Voyager Station nevet viseli, mely a tervezők elképzelése szerint egy olyan luxus paradicsom lesz, amely képes lesz 280 vendég és 112 szállodai személyzet befogadására. A mozival, étteremmel, uszodával, és Földre néző panorámával rendelkező luxus-űrszálloda lényegében egy űrállomás lesz, csak annál még sokkal menőbb, hiszen ide civilek is felmehetnek.

Első hallásra mindez bizarrnak tűnhet, de a szálloda tervezője, Tim Alatorre, aki az Orbital Assembly Corporation alelnöke is egyben, meg van győződve róla, hogy ez a létesítmény egy része lesz csak egy hatalmas szálloda komplexumnak, mely a tehetős űrturisták kényelmét hivatott szolgálni a jövőben. Így aztán már egy űrhajó pilótájának nem is olyan nagy kiváltság lenni, mivel ez „mindenki számára elérhetővé fog válni”!

Hogyan is fog kinézni az első űrszálloda?

Tim Alatorre, az Orbital Assembly Corporation mérnöke azt mondta, a hotel belső terét a 2001-es Űrodüsszeia című film ihlette. Az eredeti név, a Voyager, Wernher von Braunra (1912-1977), a rakétatechnológia német úttörőjére utal.

A tervek alapján a kerékszerű űrhotel forgása szimulált gravitációt hoz létre. Gyűrű formájú elrendezésének és a mesterséges gravitációnak köszönhetően senkinek sem kell majd aggódnia az űrben fellépő súlytalanság miatt, sőt a szakemberek az mondják, hogy az itt életbe lépő gravitáció a Holdéhoz lesz hasonló, illetve a Föld gravitációjának 1/6-val lesz egyenlő.

Nem fogunk tehát sem lebegni, és még oxigénünk is lesz, és a tudósok azon dolgoznak, hogy a földi körülményekhez hasonló miliőt hozzanak létre.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek