Lélektár2023. július 21-én, pénteken lesz az év harmadik tízmilliószoros napja

2023. július 21-én, pénteken lesz az év harmadik tízmilliószoros napja

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tibeti hagyományok szerint a Buddhához kapcsolódó ünnepnapokon tízmilliószoros erővel van jelen az istenség, ezért ezeket tízmilliószoros napoknak is nevezik. Ezeken a napokon a kéréseink, szándékaink tízmilliószoros erővel hatnak.

Egy évben négy ilyen nap van, és ilyenkor lehetőséget kapunk arra, hogy kilépjünk a meglévő gondolati és érzelmi sémákból, és új, pozitív irányba tereljük a jövőnket. A kulcs a pozitív gondolkodásban és tettekben rejlik, ugyanakkor az is rendkívül fontos, hogy hálásak legyünk mindazért, amink van.

Ezek a napok lényegében a buddhizmus legszentebb ünnepei, amiket dharmacsakra napoknak, vagy a Nagy Buddha napoknak is neveznek, és a Gautama Buddha életének négy eseményére emlékeztetnek.

Minden évben más dátumra esnek, mivel a Hold járása alapján számolják ki azokat. 2023-ban március 7-én (Chötrül Düchen, a csodák, illetve a vajmécsesek ünnepe) és június 4-én (Saka Dawa Düchen, azaz a születés, a megvilágosodás ünnepe – Buddha születésnapja) volt a két első tízmilliószoros nap, a következő kettő pedig július 21-én és november 4-én lesz.

2023. július 21-én, pénteken lesz idén a harmadik tízmilliószoros nap, a Chokhör Düchen, vagy az Imakerék ünnepe. A Chokhör Düchen megemlékezik Buddha első prédikációjáról és a Négy Nemes Igazság tanáról.

November 4-én a Lhabab Düchen, azaz a mennybemenetel ünnepe lesz.

Úgy tartják, ezeken a különleges napokon a gondolatoknak és cselekedeteknek rendkívüli ereje van – ha jót cselekszünk másokkal, az áldás megsokszorozódva száll vissza ránk – ugyanakkor a hála és az elfogadás is ugyanilyen fontosak.

Mindenképpen kerülni kell a negatív gondolatokat, az irigységet, bosszúvágyat, mivel ezek gátolják a teremtő energiák áramlását.

A tízmilliószoros napokon emellett szeretettel, megértéssel kell viszonyulnunk önmagunkhoz, el kell fogadnunk saját gyengeségeinket, hibáinkat, hálásnak kell lennünk mindazért, ami megadatott nekünk, meg kell találnunk a lelki békét és nyugalmat.

Mi vár ránk a tízmilliószoros napon?

Ezen a napok csodák történhetnek, ha megfelelően állunk a dolgokhoz. Ezen a napon a kimondott szó, gondolat ereje tízmilliószoros erővel bír. Az Univerzum segít elérni minden vágyadat, éppen ezért ez a nap tökéletes lehet a teremtésre.

A kérések megfogalmazásánál fontos, hogy pozitívan fogalmazz, és arra koncentrálj, amit szeretnél elérni, nem arra, amit nem szeretnél. Higgy abban, hogy céljaid megvalósíthatók, az Univerzum mindent megtesz, hogy elérd az álmodat. A nyugalom és türelem segít a pozitív energiák hatékonyabb kibontakozásában.

A hála gyakorlása is nagyon fontos ezen a napon, hiszen ez az egyik legnagyobb teremtő érzés.

Engedd el a negatív érzéseket, hogy helyet adj a szívedben és a lelkedben a pozitív érzéseknek. Tekintsd az előtted álló feladatokat lehetőségnek és tapasztalatszerzésnek.

Használj vizualizációs technikákat, amelyek segítenek elképzelni, hogy álmaid valóra válnak és konkrétan megvalósulnak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek