A februári asztrális légkör önvizsgálatra, álmodozásra, saját gondolatainkba való elmélyülésre hív bennünket. Kedvező időszak ez a személyes vagy szakmai témában tervezett tanulmányok, kutatások és dokumentációk elkészítéséhez. Most egy kicsit túl tudunk lépni a korlátainkon, úgy, hogy közben észre sem vesszük, hogy pont most tettünk egy nagy lépést.

Egy olyan időszak következik, amikor a Vízöntő energiája erőteljesen aktivizálódik, a múltban tárgyalt megoldások mára már hasznosnak bizonyulnak. Másrészt viszont fennáll annak a kockázata, hogy belehajszoljuk magunkat egy mindenki számára általánosan érvényes megoldásba, ahelyett, hogy a saját utunkat járnánk.

A Vízöntő felszólít arra, hogy előbb találjunk rá a saját belső egyensúlyunkra, és csak utána próbáljuk megváltani a világot. Próbáljuk megtalálni a saját hangunkat, amely kiegyensúlyozottá tesz, de közben megtörténhet, hogy erős ellentmondásokba kerülünk másokkal.

Február 21-ig érdemes nagyon körültekintőnek lenni, értékeljük át a társadalomban betöltött szerepünket, gondoljuk át reálisan, hogy mit tudunk nyújtani, és milyen elvárásokat támasztunk másokkal szemben. Február 1-jétől a Vénusz hatására erőteljes késztetést fogunk érezni arra, hogy segítsünk másoknak, és olyan csoportokhoz csatlakozzunk, amelyek különféle humanitárius célokért vagy a bolygó megmentéséért harcolnak.

Ellentmondásos, stresszes időszak lesz mindaddig, amíg a Vénusz a Vízöntőben van. Előtérbe kerülnek a Vízöntő negatív szokásai: a fanatizmus, a konzervativizmus, a megrögzöttség, a régi szokásokhoz való ragaszkodás, amelyeket a Vízöntő megpróbál új színben feltüntetni, de mégsem tudja elrejteni őket.

Február 25-től a Halak hatására némi nyugalomra számíthatunk, de nem tart sokáig, mert előtérbe kerülnek a csalódások, a hamis illúziók, és az elkeseredettség. Annak érdekében, hogy túl tudjunk lépni ezen a fura hangulaton, hallgassunk jó zenét, nézzünk híres színdarabokat, pihentető filmeket, látogassunk el művészeti galériákba, vagy olvassunk a lelkünknek kedves könyveket. Most semmiképp ne akarjunk fontos döntéseket hozni..

Február 11-én az Újhold megjelenik a Vízöntőben, előtérbe kerülnek a társadalmi kapcsolatok, a gyermekek és fiatalok oktatása, és az elmúlt hónapokban meghozott döntések. Egy új szakasz nyílik, amely leginkább az önképzésről fog szólni.

A Nap február 18-án délben a Halak jegyében nyugszik, mérsékelve személyiségünket és a világhoz és annak eseményeihez való viszonyunkat. Február 25-től a Nap, a Vénusz és a Neptunusz alkotta hármas hatására csökkennek a lelki feszültségek, és a gyötrő gondolataink.

Február 27-én a Telihold hatására erős energiákkal, és társadalmi-szakmai változásokkal kell megküzdenünk.

Figyelnünk kell ebben az időszakban az egészségünkre is, csak óvatosan a különböző terápiákkal és gyógymódokkal, hiszen ezek nem enyhítenek minden problémát.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a februári légkör ellentmondásos területeket nyit meg. Itt az ideje, hogy alaposan átgondoljuk, merre is tartunk, a különböző művészeti eszközök ebben segítségünkre lehetnek.

Fotó: pngtree.com

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.