Asztrális szempontból a júniusi hónap olyan eseményekben lesz gazdag számunkra, amelyek nem csak arra ösztönöznek bennünket, hogy saját javunkra tegyünk, hanem a körülöttünk lévők érdekében is cselekedjünk. A hónap első része vidám és vonzó lesz ugyanakkor támogatja a kommunikációt, a szocializációt, az utazást, a tanulmányokat, a gyermekeinkkel és általában a fiatalokkal való kapcsolatainkat.

A hónap második fele, alkalmat biztosít önmagunk megfigyelésre, a fokozott érzelmekre, csendre, családi orientációra, az otthonra, az anyagi kényelemre, bizonyos mértékig elhomályosítva a társadalmi és szakmai szféra zajait. A munkahelyi párbeszédek árnyékoltak lesznek, és inkább a családtagokkal, rokonokkal, a szeretteinkkel és megbízható emberekkel folytatott párbeszédek kerülnek előtérbe, a reprezentatív témák pedig az otthon, a család, az örökség és az otthonok átalakításai lesznek!

De a régi, már ismert helyzetek is visszatérnek, hiszen szükség lesz ezek felülvizsgálására és fejlesztésére. Új dolgokra ebben a hónapban nem igen fog sor kerülni, mert előbb a már meglévőket kell megoldani, azaz az előző hónapok személyes és szakmai problémáit.

A nagyon aktív csillagjegyek ebben a hónapban az Ikrek, a Nyilas, a Rák és a Bak. A bolygók ezen jelekben történő elrendeződése, a mindennapi tevékenységeinket váratlan módon támogatják. Csak rajtunk múlik, hogy az asztrális energiákat felhasználjuk-e az életünk megfelelő alakítására. De lesznek olyan helyzetek, amikor a dolgok alakulásai már nem önmagunktól függenek és ezekben az esetekben az isteni gondviselés éreztetni fogja jelenlétét a tetteink következményeinek függvényében.

Ebben a hónapban kilenc asztrális eseményünk lesz, amelyek nagy hatással lesznek a föld lakóira, ezért az asztrális energiák, amelyek hatnak ránk, teljes mértékben igénybe veszik mind az elménket, mind a fizikai testünket.

Az első események június 5-én este következnek be, a telihold megjelenésével és az azt követő holdfogyatkozással a Nyilas jegyében, és ez a személyes vagy szakmai életünk ezen szakaszának lezárásáról szól. Makró szinten kiemelkednek az orvosi és oktatási területeket érintő helyzetek. Valószínűleg végleges döntéseket hoznak, amelyeket egyhangúlag elfogadnak, mivel nincs hely és idő, a problémák további halogatásához. Azonban lesznek olyan részletek, amelyek elkerülik mindannyiunk figyelmét, olyan részletek, amelyek mindenféle kellemetlenséget és felfordulást vonzanak be akkor, amikor a legkevésbé számítunk rá.

A Merkúr bolygó a Rák jegyébe kerül és június 18-án lelassul, ami azt jelenti, hogy visszatérünk a múltbeli döntéseinkhez és tevékenységeinkhez, különös tekintettel a családi kapcsolatokra, a családi, személyes és a szakmai egyensúlyra, valamint az oktatásra, és a szülő-gyermek kapcsolatra.

Június 21-én reggel a Nap belépve a Rák jegyébe, jelzi a nyári napfordulót, az új hold megjelenését és a napfogyatkozást. Ez egy nagyon energikus napnak ígérkezik. Jó, hogy vasárnap lesz, és így csökken a társadalmi-szakmai tevékenység! Megnyílik egy új szakasz, amely ismét kiemeli a munka és az egészség problémáit.

Milyen lesz a 2020-as nyár? Érdekes, zavaros, meglepő, titokzatos és agresszív, olyan változásokkal, amelyek nem lesznek nyilvánvalóak, olyan változásokkal, amelyek már diszkréten készülődnek a háttérben. Világosan érezni fogjuk majd, hogy teljesen más irányból fújnak a szelek, mint ahogyan azt mi gondolnánk vagy szeretnénk. Reakcióinkat nehéz lesz ellenőrizni és megérteni, ezért érdemes további erőfeszítéseket tenni nyugalmunk megőrzésére, valamint a hullámmal való együtt haladás érdekében.

A Vénusz bolygó folytatja útját az Ikrek jegyében és a hónap 25. napján folytatja haladását, segít számunkra a jobb kapcsolatokhoz való visszatéréshez. Elérkezett lesz az idő sok kapcsolatunk felülvizsgálására, vagy akár megszüntetésére. Jó lesz azonban emlékezni minden olyan kapcsolatra, amelyben részt vettünk, mivel ebben az időszakban hozott döntéseink és cselekedeteink, különösen a gyermekeinkkel kapcsolatos érzelmi döntéseink az elkövetkező nyolc évre lesznek hatással mostantól. Más szavakkal: ha nem kapunk észbe és kényszerítjük a dolgokat, vagy ragaszkodunk egy nem működő kapcsolathoz, a kellemetlenség sokáig fog tartani, és csak nyolc év múlva ér véget.

A Halak jegyében, az Isteni Tervekkel teli Neptunusz, az illúziók bolygója, június 24-én látszólag retrográd mozgásba kezd. Ez azt jelenti, hogy sokkal könnyebben válhatunk az illúziók rabjaivá, a különféle hitek, filozófiák, élethelyzetek vonatkozásában. A Hold utolsó asztrális eseménye június 28-án következik be, amikor a Mars belép a Kos jegyébe. A Chiron és a Fekete Hold jelenség egy puskaporos hordó hatását eredményezi, amely a megfelelő időben felrobbanhat. A Kos jegyében lévő Mars két év után újra hazatér, és arra késztet bennünket, hogy nyíltan, és egyértelműen cselekedjünk.

Összegezve: óvatosságra, nyugalomra, türelemre, mérsékeltségre, megértésre és toleranciára lesz szükségünk minden és mindenki irányában. Tudatában kell lennünk és el kell fogadnunk azt a tényt, hogy emlékezetes időket élünk, precedens nélkülieket, melyet csak úgy tudunk átvészelni, ha képesek leszünk saját személyünket átformálni az új időknek megfelelően. Pozitív, és konstruktív hozzáállással nagyot léphetünk előre, úgy a magunk, mint az egész emberiség fejlődése szempontjából.

A hónap gondolata: “A kudarc egy lépés a siker felé. Soha ne bátortalanodjunk el a kudarc miatt. Álljunk fel és bátran nézzünk szembe a kihívásokkal.”S. Sivananda

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.