Kuriózum2018-ban 5 nagyon fontos csillagászati jelenség fog bekövetkezni!

2018-ban 5 nagyon fontos csillagászati jelenség fog bekövetkezni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

2018-ban 5 nagyon fontos csillagászati jelenség fog bekövetkezni! Íme, melyek ezek?

2018-ban 5 nagyon fontos csillagászati jelenség fog bekövetkezni!

Égi jelenségek szempontjából nem fogunk szűkölködni 2018-ban, hiszen páratlan Nap- és Holdfogyatkozásokban lesz részünk, ezért egy nagyon izgalmas évnek nézünk elébe.

Január 31.

Az év első Holdfogyatkozására nem kell oly sokat várni, hiszen január 31-én teljes Holdfogyatkozásra kerül sor, amit legjobban Észak-Európában, Ázsiában, Ausztráliában, Észak-Amerikában, a Csendes-óceáni szigetvilág nagyrészén, Ausztráliában lehet majd figyelemmel követni. Az égi jelenség 1 óra és 17 percig fog tartani.

Február 15.

Részleges Napfogyatkozás lesz, amelyet leginkább az Antarktiszon és Dél-Amerika déli részén lehet majd figyelemmel kísérni.

Július 13.

Szintén részleges Napfogyatkozás lesz, amelyet Ausztrália déli részén, a Csendes-óceán, valamint az Indiai-óceán részein lehet nyomon követni.

Július 27-28.

Egész Európából lehet csodálni majd a Teljes Holdfogyatkozást, de akik Ázsiában, Ausztráliában, vagy Dél-Amerikában élnek sem maradnak le a páratlan égi jelenségről.

Augusztus 11.

A részleges Napfogyatkozást Európa északi részein, Ázsia észak-nyugati tájain és Észak-Amerika északi településein lakók láthatják, persze csak szép idő esetén.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek