Lélektár2017. december 18-i Újhold - Új kezdetet ígér a 2018-as évre

2017. december 18-i Újhold – Új kezdetet ígér a 2018-as évre

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 2017-es év minden bizonnyal egy hullámvasút volt mindenki számára, tartogatott jót és rosszat egyaránt. Szerencsére a december 18.-i Újhold lehetőséget kínál a felfrissülésre, megtisztulásra és elengedésre – egyszóval egy új kezdetet ígér a 2018-as évre.

A 2017. december 18-i Újhold új kezdetet ígér a 2018-as évre
Fotó: Flickr/John Flannery

Így az év vége fele közeledve jó érzés számba venni, hogy miket értünk el, honnan indultunk és álmainkból mennyit sikerült megvalósítanunk. Annak ellenére, hogy a 2017-es év tele volt nehézségekkel és akadályokkal, mégis hálával kell lezárnunk ezt az évet. Hálásnak kell lennünk mindazért, ami történt velünk az év folyamán, még akkor is, ha negatív dolgok is voltak köztük, mert minden okkal történik velünk, minden lecke a javunkra válik hosszútávon.

A 2017-es évet leginkább „egy lépést előre, kettőt vissza” mintával jellemezhetjük a legjobban. Ez a hatás éreztette magát a személyes kapcsolataink, karrierünk, mindennapi életünk és a közéleti problémák területén is. Ezek a nehézségek erősebbekké, ellenállóbakká tettek bennünket, ami megtanított szemben úszni az árral és küzdeni azért, amit igazán akarunk.

„Ha feladod a küzdelmet, elsodródsz. Ez törvény.”

Mikor folyamatosan csak rossz dolgok történnek, hajlamosak vagyunk elveszteni a hitünket, és nem vesszük észre, hogy ezek a rossz történések valami sokkal nagyobbnak a részeit képzik. Meg kell tudnunk bocsájtani mindazoknak, akik bántottak az év folyamán, mert ha nem tesszük ezt meg, akkor ezeket a terheket, sérelmeket tovább cipeljük az újévbe is. Ez főleg olyan ellenünk vétő emberek esetében hasznos, akik mellől nem tudunk csak úgy elsétálni (pl. családtagok, munkatársak). Nem csak látszólagosan kell ezeket a dolgokat elengedni, hanem mélyen legbelül is le kell tisztáznunk magunkban, mert ha nem a tudatalattinkban ott marad, és akarva akaratlanul ettől vezérelve cselekszünk majd.

Egy másik módja annak, hogy megszabadítsuk magunkat a mérgező, negatív energiáktól az, ha más szemmel kezdjük nézni az életünket. Nézzük racionálisan a körülményeinket és ne próbáljuk becsapni magunkat. Inkább a racionális gondolkodás vezessen bennünket, mintsem az érzelmeink. Keressünk okokat a dolgok mögött, csak így tudunk majd tisztán látni.

Ha nem értünk valakikkel vagy valamivel együtt nem feltétlen szükséges tolerálnunk azt. Nyugodtan vállaljuk fel véleményünket, és ha szükségesnek érezzük határolódjunk el azoktól az emberektől, vagy dolgoktól.

Vigyázzunk, hogy az önértékelésünk, és vele együtt az egónk mindig a helyén legyen, mert ez a feltétele a másokkal kialakított kapcsolataink tartósságának. Ha úgy érezzük egy-egy kapcsolat már csak negatívumot tartogat számunkra merjünk kilépni abból. Szép lenne azt gondolni, hogy „a szeretet mindent legyőz”, de ezt a valóságban nem igaz. El kell fogadnunk, hogy az emberek különböznek, különböző értékrendeket képviselnek.

„Az a kapcsolat, amiben rátalálsz magadra, az a legfontosabb mindközül.”Diane Von Furstenberg

Úgy vágjunk bele egy új szerelmi kapcsolatba, vagy úgy szemléljük a már meglévőt, hogy legyünk tisztában azzal, hogy mit várunk el a másiktól, mire vágyunk és hogy mi mit vagyunk képesek adni a másiknak.

Ha nem látod tisztán, hogy mely kapcsolataidról lenne érdemes lemondanod a megkönnyebbülésed érdekében ez segíthet: ha megjelenik az adott személy neve a telefonod kijelzőjén örülsz neki, vagy közömbösséget érzel? Ha egy frissebb kezdettel szeretnéd indítani a 2018-as évet hagyd a hátad mögött ezeket a visszahúzó személyeket.

Fotó: Pixabay.com

A meditáció hasznos eszközként szolgálhat egy-egy komolyabb döntés meghozatala előtt, de mindezek mellett az érzelmeinkre, elménkre és szellemünkre is jó hatással van.

A decemberi Újhold rendkívül jó időszak mindezen tisztítások elvégzésére, ebben az időintervallumban sokkal jobban mozognak a meditáció által felszabadított energiák.

Tedd össze a tenyereidet a mellkasod előtt, majd ha sikerült felvenni egy kényelmes pózt kezdj el mélyen lélegezni az orrodon keresztül, engedd, hogy a levegő kitöltse a hasad. Tartsd bent a levegőt kb. 5 másodpercig, majd fújjuk ki. Képzeld el, hogy a szívcsakrát átjárja az energia, figyelj önmagadra, képzeld el, hogy a negatív gondolatok elhagynak.

A mantrákat is segítségül hívhatod, hogy jobban be tudd vonzani a pozitív dolgokat az életedbe. Ismételd például ezt: „Nyitott vagyok a feltétlen szeretet befogadására és adására is.”

Vizualizálj bátran, képzeld el, hogy minden körülötted csupa jó dolog.

Ha sikerül megtisztítanod az elméd a kommunikáció terén is jobban érvényesítheted magad, így javíthatsz a kapcsolataid minőségén, sikereket érhetsz el a karriered terén is. Ez nagy hatással lehet a jövődre nézve is.

Ezek a gyakorlatok egyszerűnek tűnnek, de hatalmas erő rejlik bennük. Segítségükkel rájöhetünk mik is az igazi céljaink, miket akarunk a jövő évben ténylegesen véghezvinni, és elegendő energiával indíthatjuk a 2018-as évet, melyben szabadon engedhetjük, hogy személyiségünk kivirágozzon. 2018 csakúgy, mint 2017 különböző vibrálású energiákat tartogat számunkra, így rengeteg dolog vár ránk, hogy megtapasztalhassuk, de a lényeg, hogy önmagaddal egyensúlyban legyél, így elindulhatsz a növekedés és fejlődés útján.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek