A Mérleg jegyében keletkező Telihold arra ösztönöz bennünket, hogy szabaduljunk meg a rossz szokásainktól, hitrendszereinktől, és törekedjünk a lelki és testi egyensúly megteremtésére, amely most a Mérleg és a Kos csillagjegyek energiái mentén lehetséges.

2017. Április 11: Telihold a Mérleg jegyében! - Itt az ideje a lelki tisztulásnak!
Fotó: Pixabay.com

Mindkét csillagjegy a maga módján az igazságot, a valódiságot szeretné a felszínre hozni. A Mérleg elsősorban a diplomáciai érzékére hagyatkozik, és a törvények útján deríti ki az igazságot, míg a Kos lobbanékony természetű, így ő kész megküzdeni az igazáért.

A Mérleg, ahogyan a neve is jelöli, az egyensúlyra törekszik, figyelembe veszi a harmónia, az igazság, az erkölcs és törvény előírásait. Ezzel szemben a Kos nem mindig a korrektség híve, ő egy született vezető, aki irányítani, harcolni, akar. Ugyanakkor őszinte, kezdeményező, küzd az igazáért.

A Kos diplomáciát, jómodort tanulhat a Mérlegtől, míg a Mérleg bátorságot, erőt, önállóságot tanulhat a Kostól.

A mostani Telihold a múltban meghozott döntéseinkről beszél, amelyek olykor banálisak, vagy bosszúszomj által vezéreltek voltak. A retrográd mozgásban lévő Mérleg támogatja a Telihold energiáit, segít bennünket a lelki tisztulásban, megmutatja a helyes utat az életben, hogy ne vesszünk el, és ha figyelünk a megérzéseinkre a bőség mezejére is rábukkanhatunk, ahol teljesülnek álmaink, vágyaink.

A bolygók és a csillagjegyek együttállása ugyanakkor kihívások elé is állít, így fel kell készülni arra, hogy a nehézségeknek olykor bénító hatásuk lehet, úgy az érzelmeinkre, mint a tudatunkra. Azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy melyek a valós akadályok, nehézségek az életünkben, mert az energiáinkat nem pazarolhatjuk jelentéktelen, csekély problémákra.

A dicsőség csak akkor lesz jelen az életünkben, ha azért keményen megharcoltunk.

Ez a Telihold utat nyit a valóság, igazság felé, ahol nem viselhetünk maszkot, nem játszatunk szerepet, így nem mindig tudjuk megvédeni magunkat a csalódástól, a kudarcoktól. De az őrangyalok mindig védelmükbe vesznek, és a legsötétebb órákban is segítséget, erőt adnak, olyan energiákkal töltik fel az életünket, amelyeket elhozzák számunkra a lelki tisztaságot.

Érdemes egy nyugodt pillanatban meggyújtani egy gyertyát, és fohászt intézni Mihály és Hániel Arkangyaloknak, akik védelmet nyújtanak és segítenek megérteni jobban a Telihold üzenetét. Ezután vegyünk elő egy papírt, és írjuk le a negatív emlékeinket, tapasztalatainkat, rossz szokásainkat, amelyektől minél gyorsabban meg szeretnénk szabadulni. Majd nyílt láng fölé tartva a papírt, olvassuk fel a mondatokat, majd a végén hangosan ejtsük ki: “Mindent elengedek, ami ezen a papíron leírva van”.

Ezután pedig égessük el a lapot, majd eresszük a hamut az szélbe.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.