Kuriózum200 forintért, az utcán húzza a szegények fogait

200 forintért, az utcán húzza a szegények fogait

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem is olyan régen még nem volt minden sarkon fogorvosi rendelő, és főleg vidéken egyszerű, ehhez tehetséget érző emberek, mindenféle érzéstelenítés nélkül csípőfogóval húzták ki a fájós fogakat. Számos ilyen történet forog közszájon, különösen vidéken. Napjainkban már természetesen nem így működnek a dolgok, ám Indiában máig előfordul hasonló eset.

Fotó: Daily Mail
Fotó: Daily Mail

A Daily Mail ugyanis egy olyan 67 éves férfira bukkant, akinek rendelője sincs, orvosi egyetemet sem végzett, még szakszerű műszerei sincsenek, mégis fogászként dolgozik az utcán. Ennek ellenére Surinder Singhnek számos páciense van. A férfi a lapnak elmondta, hogy negyven éve van a szakmában, és eddig több ezer páciense volt.

Régebben napi 15 betege is volt, ám manapság már nem ilyen jövedelmező a tevékenység – tette hozzá. Hetente legtöbb négyen jönnek, így havonta alig 25 fontot, mintegy 10 ezer forintot keres. Singh elmondta, a legfontosabb fogásokat apjától tanulta el, és többször is végez bonyolult, veszélyes beavatkozásokat, fájdalomcsillapítás nélkül. Kliensei kivétel nélkül szegény emberek.

A férfi szerint a szegényeknek szerencséjük van vele és a hozzá hasonlókkal. Megjegyezte: India minden városában több utcai fogorvos praktizál annak ellenére, hogy az állam nem tűri az ilyen tevékenységet. A férfi határozottan kiáll az utcai rendelés mellett, és vallja, hogy a betegei hasonlóan jó ellátást kapnak, mint azok, akik rendelőbe mennek, ám az igazság az, hogy a páciensek komoly kockázatot vállalnak az utcai fogászaton. Hisz a kezdetleges eszközöket nem sterilizálják, csupán a nap végén, amikor már elfogytak a páciensek.

A foghúzások is érzéstelenítés nélkül zajlanak, és egyenként 200 forintba kerülnek. Akinek a húzás után is fájdalmai vannak, az kap fájdalomcsillapítót. Singh büszke arra, hogy a négy évtized alatt egy páciense se panaszkodott, és reméli, hogy még sokáig folytathatja különös tevékenységét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek