Kuriózum2 perces szabály - Így mondj búcsút a lustaságnak

2 perces szabály – Így mondj búcsút a lustaságnak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szabadulj meg a lustaságtól, ugyanakkor légy produktívabb, energikusabb!

2 perces szabály - Így mondj búcsút a lustaságnak
Fotó: Pixabay.com

Most két szabályról fog szó esni, amivel két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen egyszerre sikerül megszabadulnod a kínos és kóros lustaságtól, és ezzel egyidejűleg pedig energikusabb, tettrekészebb, kreatívabb leszel, így csak nyerhetsz.

1. szabály: Ha valaminek a megoldása, elintézése kevesebb, mint két percet igényel, csináld meg most!

Ez a szabály azért nagyszerű, mert két perc alatt nagyok sok teendőt el lehet intézni, például el lehet rakni a ruhákat, de akár egy szoba felporszívózása, pár piszkos edény elmosása, a szemét kivivése is megoldható ennyi idő alatt.

Ez azért előnyös, mert így nem gyűlnek fel a tennivalók, és nem kell majd a hétvégédet rááldoznod a takarításra, a rendrakásra. Ez a két perces időintervallum az álmaid beteljesítésében is segítségedre lehet, hiszen ha minden nap 2 percet foglalkozol valamivel, ami érdekel, az is több mint a semmi.

Sok kicsi sokra megy.

2. szabály: Ahhoz, hogy megtanulj egy szokást két percre van szükséged

El tudsz végezni minden feladatot két perc alatt? Természetesen NEM! De ahhoz, hogy elkezdj valamit kevesebb mint két perc is elegendő. És ennyi már elég is, gondolj bele logikusan. Valószínűleg banálisnak tűnik ez a kis szabály, de annál hatásosabb, hiszen ahhoz, hogy valaminek nekifogj tényleg elegendő két perc, és mint tudjuk, mindenben a kezdet a legnehezebb.

Mint ahogy azt Isaac Newton már megfigyelte, a nyugalmi állapotban lévő tárgyak nyugalmi állapotban maradnak, míg a mozgásban lévő tárgyak mozgásban. Ez az emberekre is érvényes. A két perces szabály a tehetetlenségi törvény miatt működik. Emellett elmondható, hogy sok csodálatos dolog történik az életünkben, amikor elkezdünk valamit tenni.

Hozd lendületbe magad, mozogj!

A mozgás egyenlő az élettel, a cselekvéssel, a haladással. Ha naponta bizonyos időt rászánsz arra, hogy aktív és energikus légy, akkor nem fognak elárasztani a teendők, a kötelezettségek. Lépj ki a komfortzónádból, készíts cselekvési tervet, ami hozzásegít, hogy könnyebben rendet tarthass az életedben, és ezáltal sokkal több szabadidőd jut magadra, a hobbidra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek