Egy Ben Cooper nevű, összetört szívű férfi feleségül vette 44 éves élettársát, Jent egy gyors, de gyönyörű szertartáson, amelyre a hospice-ban került sor.

2 nappal azelőtt vette feleségül élete szerelmét, hogy a nő elveszítette volna a mellrákkal vívott harcát

A férfi tudta, hogy hamarosan búcsút kell vennie élete szerelmétől, ezért úgy döntött, mielőtt elválnának, örök hűséget fogadnak egymásnak. Ben Cooper egy gyors, de annál gyönyörűbb szertartáson vette feleségül élettársát, a 44 éves Jent.

A 34 éves férfi háromrészes barna öltönyt viselt, a menyasszony pedig egy gyönyörű, hófehér menyasszonyi ruhát. „Imádtam az esküvőnket. Igazán különleges volt” – emlékezett vissza Ben a nagy napra. „Össze-vissza fecsegtem, próbáltam bocsánatot kérni rengeteg dologért.”

„Aggódtam, hogy a gyerekek nagyon csalódottak lesznek, hogy mégsem történik meg az a nagy esküvő, amit hosszú heteken át terveztek az anyjukkal. De egyszerűen csak örültek, hogy összeházasodtunk” – tette hozzá Ben, aki most Jen 15 és 12 éves fiainak mostohaapja lett, ugyanakkor három közös gyerekük is született – a lányok 9, 8, illetve 5 évesek.

A pár először az egyetemen találkozott. „Az első napon besétált a terembe: gyönyörű volt. Gondoltam, rávillantok egy nagy vigyort, és ő visszamosolygott rám” – idézte fel Ben az első találkozást. „Soha nem gondoltam volna, hogy együtt lehetünk. 10 évvel idősebb volt nálam, és lenyűgöző volt. Amennyire én tudtam, boldog házas életet élt, gyerekei voltak, de én csak azt tudtam, hogy vele akarok lenni, a közelében akarok lenni, a barátja akarok lenni.”

Az első év végén Jen elvált a férjétől, és a következő félévben Ben összeszedte a bátorságát, hogy randira hívja őt. Azóta gyakorlatilag elválaszthatatlanok voltak. Ben eredetileg 11 éve kérte meg Jen kezét, de aztán 2013-ban a nőnél mellrákot diagnosztizáltak, és elhalasztották az esküvőt. Sikerült legyőznie a betegséget, és öt évig egészséges volt, de 2019-ben újabb csomót talált a hónaljában. Innentől kezdve az állapota rosszabbra fordult.

Nagy esküvőt szerettek volna, de Jen állapota egyre csak romlott, ezért kénytelenek voltak megváltoztatni a terveiket. Mindazonáltal a kis esküvői szertartás is különlegesre sikerült, sírtak és nevettek, még pezsgőt is bontottak, és a menyasszony egy kézmasszázst is kapott.

Az esküvőt követően Ben megosztott egy képet az emlékezetes napról a Twitteren, a következő szövegel: „Szerdán végre feleségül vettem életem szerelmét. Nem olyan volt, ahogy elterveztük, de így is csodálatos volt. Megszakad a szívem, hogy ezt a házasságot napokban, nem pedig években mérhetem. Ne halogasd a dolgokat, mondd el azoknak, akiket szeretsz, hogy szereted őket.”

Mindössze két nappal az esküvő után Jen elvesztette a rákkal vívott küzdelmet. Amikor Ben megkapta a hívást, hogy a felesége haldoklik, azonnal a hospice-ba sietett, hogy vele tölthesse a hátralévő időt. „Csak ültem mellette, és olvastam a könyvemet, vagy beszéltem hozzá. Nagyon elcsendesedett” – mondta Ben.

Azon az éjszakán Jen nagyon rosszul lett, és Ben megfogta a kezét, az egyik ápolónő pedig leült mellé, és megfogta a férfi kezét. „Elsütöttem egy buta viccet, mert a tv egész éjjel be volt kapcsolva. Az utolsó dolog, amit Jen hallott ez volt: A gyerekeid mind szeretnek téged. Aztán elment” – mondta Ben.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.