Kuriózum19 módja a meggazdagodásnak. Így legyünk milliomosok!

19 módja a meggazdagodásnak. Így legyünk milliomosok!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az Inc.com szerint természetesen sokkal könnyebb beszélni arról, hogy mi kell ahhoz, hogy megszerezzük életünk első euró-, vagy dollármillióját, de van pár jó tanács, amely segíthet ebben.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Csak olyan dolgokra költsünk pénzt, amelyekre valóban szükségünk van. Ez nem igazán könnyű, hiszen folyamatosan csábításnak vagyunk kitéve, hiszen mindenhol reklámokba botlunk, már egy egyszerű leárazásnál is komoly dilemmába esünk, hogy megvegyük, vagy sem azt a cipőt, habár jól tudjuk, egyáltalán nincs szükségünk rá, hiszen a múlt héten vettünk egyet.

2. Költsünk kevesebbet, mint amennyit keresünk. Ez is nagyon egyszerű elv, de sokan nem tudják betartani. Bizonyos helyzetekben, ha meg is marad némi pénzt fizetés előtt egy nappal, hajlamosak elkölteni, hiszen holnap úgyis ott lesz a pénz a kártyán, gondolják. Tévedés! Ahhoz, hogy gyűljön a pénz, muszáj spórolni.

3. Legyen kifizetődő a vásár. Ez is azt feltételezi, hogy ne költsünk fölösleges dolgokra, hanem olyanokra adjunk ki pénzt, ami még hoz is konyhára valamit.

4. Türelmesnek kell lenni. Ha fizetésemelésben is részesülünk, vagy egy szép összeget hagyott ránk a nagymama, nem kell egyből fejest ugrani a jólétbe, hiszen a pénz hamar elfogy, és az életszínvonal a régi marad. Türelemmel, megfontoltan bánjunk a plusz bevétellel.

5. Legyen banki megtakarításunk. A bankokban biztonságban van a pénz, a megspórolt összeget érdemes oda betenni, mintsem teli pénztárcával jönni-menni.

6. Kezdjünk el takarékoskodni időben. Minél korábban teszünk félre, annál biztonságosabban, nyugodtabban élhetünk idős korunkban.

7. Szabaduljunk meg a tartozásoktól. Mindenki számára világos kell legyen, hogy ahhoz, hogy valaki meggazdagodjon, nem szabad tartozást felhalmoznia.

8. Sok munkával jár. Felépíteni egy vállalkozást nem könnyű, de kitartással, sok munkával és áldozatvállalással komoly sikert lehet elérni.

9. Tanulni kell. Mindig ajánlott képezni magunkat, hiszen ez csak előnyünkre válhat. Tudással és a helyi igények ismeretével lehet sikeres vállalkozást elindítani.

10. Fektessük bele pénzünket egy lakásba. Ha valakinek összegyűlt annyi pénze, hogy tud vásárolni egy másik lakást a sajátján kívül, akkor ne habozzon. Az ingatlanpiac folyamatosan változik, előbb-utóbb sikerül jó áron eladni az apartmant, vagy addig is bér fejében kiadni.

11. Használd az időt a javadra. Minél gyorsabban takarítasz meg annál jobb. Ha már fiatalkorodban elkezded a megtakarításokat, nyugodtabban fogsz élni, és idős korodban is nyugodtabb életed lesz. Nem lesz gondod a holnapi napért.

12. Jusson eszedbe, hogy a pénz nem boldogít.

13. Ne feledd, hogy az élet egy hullámvasút. Vannak mély- és csúcspontjai. Sikeresnek lenni nem egy állandó folyamat, lesznek pillanatok, amikor nehezebben mennek majd a dolgaid, de ne csüggedj, minden mélypontot egy emelkedő követ, és minden emelkedőt egy mélypont.

14. Keress egy második állást. Ennek köszönhetően több pénzt tudsz majd félrerakni, ugyanakkor elfoglalt leszel, így nem lesz időd feleslegesen költekezni.

15. Ne félj a nagy tervektől. Ne torpanj meg egy olyan álomtól, amit első látásra lehetetlen létrehozni. Inkább vedd úgy, hogy ez egy nagy kaland, amiben kiléphetsz a komfortzónádból, és amiben sokat tanulhatsz.

16. Tanuld meg kezelni a pénzt. Ismerd meg a pénz menedzsmentjét, olvass utána a megtakarítási lehetőségeknek, vezess könyvelést a kiadásokról, bevételekről, és figyeld a pénzügyi, gazdasági híreket. Ha nem ismered eléggé a pénzt, milliárdosnak lenni is nehéz lesz.

17. Dolgozz jókedvvel. Nagyon fontos, hogy olyan munkád legyen, amit szívesen csinálsz, így a munka nem kínszenvedés lesz, hanem boldogság. Ha saját magadnak dolgozol, az még ambíciósabbá tesz, tudott tény, hogy az ember a saját céljaiért keményebben dolgozik, mint másokéért.

18. Lepd meg magad kis ajándékokkal. Mi azt tanácsoljuk, hogy minden fizetéskor először magadat lepd meg egy ajándékkal, legyen az egy csoki, vagy akár egy kellemes spa belépő. Nem az értéke számít, hanem a magad felé tett gesztus.

19. Keress új pénzforrási lehetőségeket. Nem lehet a fotelben, karba tett kézzel arra várni, hogy a pénz a házhoz jöjjön. Keresni kell a módját az új bevételforrásoknak, az új sikerek elérésének. Hidd el ha keresed előbb utóbb meg is találod.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek