18 krónikus testi fájdalom, amelynek hátterében lelki, érzelmi ok állhat!

Minden embernek tudnia kell azt, hogy attól függően, hogy az érzelmek pozitív, vagy negatív hatásúak, befolyásolják a test egészségi állapotát. Ebben az összeállításban 18 olyan krónikus testi panaszt, fájdalmat mutatunk be, amelyek hátterében ott húzódhat egy érzelmi szál.

18 krónikus testi fájdalom, amelynek hátterében lelki, érzelmi ok állhat!

1. Fájdalmas fogínygyulladás

E mögött a probléma mögött önbizalom- és elkötelezettséghiány állhat, így figyelj jobban oda önmagadra, és próbáld megerősíteni a lelkedet.

2. Fájdalom a vállakban

Ez azt jelenti, hogy valami súlyos lelki terhet cipelsz, amelytől nem tudsz megszabadulni. Fordulj pszichológushoz, aki segíthet kideríteni a tudatalattidban lévő félelmeidet.

3. Fájdalom a gyomorban

Ez a tünet azon élethelyzetekkel áll összefüggésben, amelyeket nehezen tudsz elfogadni, megemészteni.

4. Fájdalom a hát felső felében

Ha magányosnak érzed magad, akkor nagy az esélye annak, hogy az említett testrészen fájdalmakat tapasztalsz majd. Próbálj barátokat szerezni.

5. Fájdalom a kereszt- és farokcsontban

Ez a probléma összefüggésben van azzal, hogy az életedben túl sok a feszültség, a stressz, és a nyugtalanság.

6. Fájdalom a könyökökben

Légy rugalmasabb az életben, mert ez annak tudható be, hogy olyan dolgokhoz is mereven ragaszkodsz, amelyekhez nem lenne muszáj.

7. Fejfájás

Igyekezz többet pihenni, lazítani, és intézd el időben a dolgaidat, mert a kapkodás könnyen kimeríthet, aminek az egyik oka pont a fejfájás.

8. Fájdalmak az izmokban

Ez arra vonatkozik, hogy miként tudod befolyásolni a környezetedben lévő embereket. Ha ez nehezen megy, akkor jelentkezhetnek a fájdalmak.

9. Torokfájás

Ez akkor szokott bekövetkezni, hogy túl gyakran gondolsz rosszat másokról. Hagyj fel ezzel a rossz szokással, és nagy eséllyel enyhülhet a fájdalom a torkodban.

10. Fájdalom a karokban

Ha valami nagy teher nyomja a szívedet, akkor az kihathat a karodra is. Próbáld megoldani a problémát, és ha sikerül, akkor máris enyhülhetnek a fájások.

11. Kézfájdalmak

Ez akkor jelentkezhet, ha valamit nagyon akarsz, de mégsem tudod azt a bizonyos dolgot megvalósítani.

12. Derékfájdalom

Ez annak tudható be, hogy nehezen tudsz alkalmazkodni a változásokhoz, új élethelyzetekhez.

13. Mozgás közbeni fájdalom

Ez tapasztalathiányra, félelemre vall, próbálj meg változtatni ezen, és máris jobban leszel.

14. A fáradtság miatt bekövetkező fájdalmak

Ahhoz, hogy ettől megszabadulj, pihenj többet, feküdj le időben és aludd ki magad.

15. Fájdalom a lábakban

Ezt leginkább a depresszió válthatja ki, ami a lábakat érinti. Tedd azt, amit a legjobban szeretsz, így megelőzheted ezt a kellemetlen állapotot.

16. Fájdalom a térdekben

Ez akkor alakulhat ki, ha túl nagy elvárásokat támasztasz magaddal szemben. Nem vagy mindenható és tökéletes, ezért kicsit vedd lazábban az életet.

17. Fogfájás

Ez a probléma arra utalhat, hogy bizonyos élethelyzetekben nem érzed jól magad, és nem tudod, hogy miként vethetnél véget ennek.

18. Fájdalom a bokákban

Ez arra vall, hogy nem találsz sok örömforrást az életben. A legjobb az lenne, ha újra fellobbanna a szerelem érzése a szívedben.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top