A 44 éves lengyel férfit 2004-ben 25 év börtönbüntetésre ítélték, azonban 18 év múlva nagy változás következett be az életében, ugyanis kiderült, nem ő a bűnös abban az ügyben, amiért elítélték.

18 év után derült ki, hogy ártatlanul ítélték el - Tomasz Komenda elsírta magát a hír hallatán

Tomasz Komendát azzal vádolták, hogy megerőszakolta és megölte a 15 éves Malgosia K-t, aki épp egy buliból tartott hazafelé. Amikor megtalálták a lányt, élettelen volt, a testén több sérülés volt, és a ruhái szét voltak szaggatva. A fiatal nőt valóban megerőszakolták, mielőtt szörnyű körülmények között megölték volna.

Tomasz Komendát, annak ellenére, hogy ártatlannak vallotta magát, egy olyan bűncselekmény miatt ítélték el, amelyet nem ő követett el.

A börtönben sokszor megverték és terrorizálták, de, ami a legrosszabb, hogy az életéből elvettek 18 évet.

18 év elteltével Tomasz édesanyja, aki végig hitt fia ártatlanságában újabb bizonyítékokat nyújtott be, így kiderült, hogy Tomasz aznap este 25 kilométerre volt attól a helytől, ahol a lányt megerőszakolták. 17 év elteltével, mivel Tomasz édesanyja az igazságügyi minisztériumhoz fordult, az ügyész kérésére újra elővették a férfi ügyét.

A másik gyanúsított Ireneusz M. volt, Tomasz ellen minden vádat ejtettek, és felmentették.

A szabadulása után Tomasz örömkönnyek között mondta, hogy szeretné, ha azok, akik eddig fogvatartották, megfizetnének az elkövetett igazságtalanságért.

“Nem tudok addig nyugodni, amíg át nem érzik ők is, amit én kaptam az elmúlt 18 évben” – mondta Tomasz.

A lengyel igazságügyi miniszter szerint a férfi pénzbeli kártérítést fog kapni, azonban Tomasz szerint a világ összes pénze sem fogja tudni pótolni számára a rácsok mögött töltött éveket.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.