Kuriózum163 gyereket látott el 24 óra alatt a János Kórház sebésze

163 gyereket látott el 24 óra alatt a János Kórház sebésze

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egyre nehezebb a dolga az orvosoknak, sokszor fáradtságot és időt nem kímélve dolgoznak, hogy életeket mentsenek. Kifejezetten nehéz dolguk van, ha egyedül kell helyt állniuk egy egész régióban.

Kőnig Róbert, a budapesti Szent János Kórház orvosa igen nehéz műszakon van túl, erről egy nemrég közzétett Facebook-bejegyzésében számolt be. A gyerekorvos egyedül látta el a Szent János Kórház a gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeletet Észak- és Közép-Magyarország területén.

„Fejem, mikor tegnap délután megtudtam, hogy egyedül maradtunk Észak- és Közép-Magyarország területére, gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként…” – kezdte bejegyzését a szakember, amihez egy fotót is mellékelt.

„Szerintetek, a kialakult helyzetet és a hirtelen rövid idő alatt, nagyon-nagyon megnőtt betegforgalmat és az egymás után érkező mentőket, hogy reagálták le a szülők?” – folytatta, majd arra kérte követőit, hogy tippeljék meg kommentben a választ, amihez három variánst is adott.

A gyerekorvos hastagként azt is kiemelte, hogy 24 óra leforgása alatt 163 gyereket látott el, ami így első olvasásra is elképesztő szám.

Kőnig Róbert egy újabb bejegyzésében elmondta, a szülők egyáltalán nem viselték jól azt, hogy csak egy szakorvos tudja ellátni gyerekeiket, mint ahogy fogalmaz: „sértegettek, fenyegettek, rám törték az ajtót”.

„Bár a szülők túlnyomó többsége amellett, hogy ugyanúgy aggódnak a gyermekeikért mint bármelyikünk, megértette, hogy ez egy ‘vis major’ helyzet, és hogy meg fog nőni a várakozási idő, ugyanott sajnos voltak páran akik hangulatot keltettek és valóban sértegettek, fenyegettek, ránk törték az ajtót”írta az orvos.

„Természetesen az ő gyermekeiket is kedvesen láttuk el és mindenkit a problémájának súlyossága szerinti sorrendben hívtunk be. Büszkén jegyzem meg, hogy senkivel nem váltunk el haragban, legfeljebb halkabban köszöntek el. Köszönöm kiváló kollégáim remek munkáját!” – tette hozzá, majd kifejtette, érti a szülőket, hogy feszültek, amikor gyerekeik betegek, de kifejtette, hogy „mi MINDENKI gyermekeiért vagyunk ott és nekünk minden gyermek fontos!”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek