Lélektár14 segítő tipp az empatikus, rendkívül érzékeny embereknek

14 segítő tipp az empatikus, rendkívül érzékeny embereknek

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az empatikus emberek képesek megérteni, kitalálni más emberek gondolatát, érzését. Sokan viszont tehernek élik meg ezt a tulajdonságot, ezért gyakran nehéz megküzdeniük az őket ért hatásokkal, azzal, hogy nem kell mindenkinek a baját a szívükre vegyék. Itt van 15 metódus, ami segíthet a túlzott érzékenység leküzdésében.

boldog-parkapcsolat

1. Tölts magaddal időt. Legyél pár percig, akár egy óráig egyedül, így abban a térben, ahol csak te vagy, ki tudod adni magadból a felgyűlt érzéseket, stresszt, negatív energiákat.

2. Fogalmazz meg magadban olyan üzenetet, amely csak neked szól és csak neked jó. Példa: Hadd részesüljek a legjobb dolgokból, ami most megtörténhet velem.

3. Képzelj magad köré egy láthatatlan buborékot, amely minden rossz dologtól megvéd.

4. Érdemes utána olvasni, hogy miként kell megtisztítani a csakrákat, hogy azok egyensúlyba kerüljenek. Ez azért fontos, hogy az energiáid ismét feltöltődjenek.

5. Helyezd előtérbe az egódat. Engedj teret a gondolataidnak és érzéseidnek, hadd jöjjenek ki belőled, mikor ennek szükségét érzed.

6. Válasz ki magadnak egy kristályt, vagy egy drágakövet, amelyik tetszik. Számos érzékeny embereknek ezek a tárgyak segítettek megtalálni az egyensúlyt az életben.

7. Az aromaterápia is képes megnyugtatni. Itt is az a fontos, hogy amelyik illatot szereted, azt használd és élvezd a relaxáló hatását.

8. A megbocsátás az egyik legnagyobb segédeszköz, hogy jóban legyél önmagaddal és a körülötted élőkkel. Kezdjél el megbocsátani még ma.

9. A meditáció is egy nagyszerű, önerősítő, önmegnyugtató metódus. Csendesedj el, figyelj a belső rezgésekre, hangokra.

10. Az aromaterápia után érdemes kipróbálni a hangterápiát is. Meditatív zenehallgatáskor a lélek megnyugszik, elernyed, így új energiák szabadulnak fel. Nagyon jó, ha a természetben fellelhető hangokra is odafigyelsz.

11. Az állatok, a természetben zajló élet is nyugodttá tesz. Vidd el sétálni kutyádat, figyelj rá, vedd át a rezdüléseit. Semmi fölösleges érzést nem fogsz kapni a kedvencedtől, csak szeretetet és odafigyelést.

12. Írd össze azokat a dolgokat, amitől legszívesebben megszabadulnál. Majd égesd el a papírt, ettől máris könnyebb lesz a lelkednek.

13. A jóga segítségével is nagyszerűen elmélyülhetsz a gondolatidban, megnyugszol, és érzed tested energiájának vibrálását.

14. A nap végén írd le azokat a dolgokat, amikért hálás vagy. Ez pozitív energiákat ad és tudatosan érzékelni fogja az agyad, hogy a világban nagyjából rendben mennek a dolgok.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek