Lélektár13 kőbevésett tény a tudatalattid hatalmáról - Leplezd le, hogy te irányíthasd...

13 kőbevésett tény a tudatalattid hatalmáról – Leplezd le, hogy te irányíthasd végre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberi agy egészen hihetetlen dolog, igazi parancsnoki központ, ami minden szempontból szabályozza, hogy kik vagyunk, és mit teszünk. Ez az egyetlen szerv, ami a testsúlyunknak mindössze a 2%-át teszi ki, felelős minden gondolatunkért, cselekedetünkért és reakciónkért.

Ha az emberi elmére gondolunk, általában a tudat fogalmára összpontosítunk – a memóriánkat, kognitív funkcióinkat és intelligenciánkat vesszük figyelembe. A szakértők szerint azonban figyelmen kívül hagyunk egy hatalmas erőt, az emberi elme azon részét, amely képes teljesen megváltoztatni az életünket, ha hajlandóak és képesek vagyunk megismerni és hasznosítani – a tudatalatti elmét.

Az alábbiakban bemutatunk 13 rendkívül érdekes tényt a tudatalatti elméről!

1. A szakértők szerint a tudatalattink irányítja az életünket

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor visszatekintve hirtelen ráébredünk, hogy robotpilótán működtünk. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a tudatalatti elméd gyakrabban irányítja az életedet, mint gondolnád. A szakértők szerint a tudatalatti az esetek körülbelül 95%-ában felelős az irányításért.

2. A tudatalatti elméhez nem társul verbális nyelv

A tudatalatti elme kommunikációja nem a hagyományos nyelvi eszközökkel történik. A gondolatokat, ötleteket és koncepciókat szimbólumok és asszociációk révén tárolja és közli.

3. A megérzések a tudatalatti működésének eredményei

Az a bizonyos belső megérzés, ami figyelmeztet bennünket arra, ha valami veszélyes dologra készülünk, vagy arra, hogy jobban tesszük, ha elkerülünk egy bizonyos embert, a tudatalatti elme működésének eredménye. Ne hagyd figyelmen kívül ezt a furcsa érzést. Figyelj oda rá, mert ez lehet a titka valami veszélyes vagy komoly dolog elkerülésének.

4. A szokásaink a tudatalatti elme működésének eredményei

Ha meg akarsz szabadulni a rossz szokásaidtól, a tudatalattidban kell keresned a megoldást. Ha meg akarsz törni, vagy át akarsz alakítani egy szokást, az egyetlen hatásós mód, ha „átprogramozod” a tudatalattidat. Ha csak a tudatos elme szintjén próbálod megváltoztatni a szokásaidat, nem jársz sikerrel.

5. A tudatalatti mindent szó szerint értelmez

Az információ értelmezésének vagy elemzésének képessége a tudatos elmében található. Ezért fontos tudni, hogy amikor a tudatalatti elme irányít, mindent szó szerint fog értelmezni. Nem fogja tudni értelmezni az apró célzásokat vagy részleteket.

6. A tudatalatti nehezen különbözteti meg a képzeletet a valóságtól

Ha hagyod, hogy a képzeleted átvegye az irányítást, azzal akár félre is vezetheted a tudatalatti elmédet. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az elemzés képessége a tudatos elmében található – ahogy arra az előző pontban rámutattunk. Emiatt elmosódhat a határvonal a valóság és a képzelet között. Ez áll a hipnózis működésének hátterében is.

7. A tudatalatti elme folyamatosan rögzíti a cselekedeteidet, tapasztalataidat

Az emberek gyakran alábecsülik a tudatalatti elme erejét, pedig minden, amit teszünk, mondunk, vagy tapasztalunk, rögzítve van a tudatalattinkban. Ezért olyan értékes eszköz a hipnózis, amikor megpróbálunk hozzáférni bizonyos múltbeli információkhoz. És, ami még lenyűgözőbb, hogy ezek az emlékek örökre megmaradnak.

8. Ne becsüld alá az erejét! Becslések szerint a tudatalatti elme egymilliószor erősebb, mint a tudatos elme

Időnk nagy részét azzal töltjük, hogy tudatos elménket próbáljuk fejleszteni, de a szakértők szerint lehetséges, hogy figyelmen kívül hagyunk egy ennél sokkal nagyobb erőt. Szakértők becslései szerint a tudatalatti elme akár egymilliószor erősebb lehet, mint a tudatos elme.

9. A tudatalatti elméd a korlátok és a hiedelmek forrása

Ha valami valóban megakadályozhat abban, hogy boldog és sikeres légy az életben, akkor az a saját korlátozó meggyőződésed. Ezek a hiedelmek olyan „tények”, amiket feltétlenül igaznak tartasz, pedig nincs valós alapjuk. Mivel igaznak fogadjuk el őket, a tudatalatti elménk ragaszkodik hozzájuk, és érvényesíti őket a mindennapi életünkben, de ha ráébredünk, hogy ezek a „tények” pusztán a képzeletünk szüleményei, felszabadíthatjuk magunkat a hatalmuk alól.

10. A tudatalatti elmének hatalmas ereje van, ha a jelenben alkalmazzuk

Bár gyakran tapasztaljuk azt, hogy a múlt hibáin rágódunk, vagy éppen a jövő miatt aggódunk, a tudatalatti elménk képessé bennünket arra, hogy befolyásolni tudjuk a jelen pillanatot. A jelen pillanatra összpontosít, arra, amit itt és most tapasztalsz, és az erre adott reakcióidra.

11. Tudatos elméddel ellentétben a tudatalatti mindig ébren van

A tudatalattid mindig éber, még akkor is, ha te magad nem vagy az. Lehet, hogy nem veszed észre, de a tudatalattid álmodban is hallja a háttérben szóló rádiót, vagy a közelben zajló beszélgetést.

12. A tudatalatti elme ismétléssel programozható

Az emberek általában olyan erőnek tekintik a tudatalattit, ami teljesen kívül esik az irányításukon. Pedig ismétléssel képesek vagyunk programozni a tudatalattinkat. Ez pedig képessé tehet bennünket arra, hogy igazán nagy dolgokat vigyünk véghez.

13. A tudatalattid az álmaidon keresztül kommunikál

A legtöbb ember csupán szórakoztató témaként gondol az álmokra, amikről érdekes lehet beszélgetni, de az igazság az, hogy az álom a tudatalattink által használt kommunikációs forma. A bennük található jelek és szimbólumok konkrét üzenetek továbbítanak. Ha odafigyelsz az álmaidra, és megpróbálod értelmezni azokat, jobban megértheted önmagadat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek