Tinédzserként az élet számos kihívással szembesít, de tiniként anyának lenni talán még nagyobb kihívás egy fiatal számára.

13 éves volt, amikor először teherbe esett, el akarta titkolni a családja elől - most 2 gyerek édesanyja

16 évesen az indianai Ava King már két kisgyerek édesanyja. 13 éves volt, amikor először terhes lett, és úgy döntött, hogy megtartja a babáját, kisfia, Jordan most 18 hónapos. Fiát 2020 februárjában hozta világra, és még ugyan abban az évben, augusztusban ismét teherbe esett, kislánya, Aveaya King 2021 májusában született.

Amikor a 13 éves lány először megtudta, hogy terhes, eltitkolta szülei elől a dolgot. Titka egészen addig maradt titokban, amíg édesanyja egyik nap belépett a szobájába és arra kérte, végezzen el egy terhességi tesztet. A teszt pozitív lett, ám Ava anyja, bár meglepődött, mégis támogatta lányát.

Ava bevallotta, stresszes volt, amikor megtudta, hogy terhes, második babája születése után depressziós lett, állapotán az sem segített, hogy a gyerekek apjával megszakadt a kapcsolata. A lány édesanyjával, nevelőapjával és testvéreivel él együtt, így ők segítenek neki a gyerekek nevelésében.

„A velem egyidős lányok bébiszitterkednek, és a nap végén visszaadják a gyerekeket az anyukáknak. Nos, ezt én nem tehetem meg, ezek a gyerekek a nap 24 órájában az én felelősségeim, és ehhez nagyon nehéz alkalmazkodni.” – mesélte a fiatal anyaság nehézségeiről Ava.

A lány most másoknak segít, hozzá hasonló fiatal anyáknak ad tanácsot saját YouTube csatornáján.

“Sokan azt mondják, hogy túl fiatal vagyok ahhoz, hogy jó anyuka legyek. De ez egyáltalán nem így van. Szerintem ez csak egy sztereotípia, amit meg lehet dönteni, és én ezt teszem. Nem hiszem, hogy az életkor számítana, szerintem, ha jó anya leszel, bármikor az leszel.” – mondja Ava.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.