Kuriózum12 viselkedési forma, mely elárulja, hogy a párod már nem szerelmes beléd!

12 viselkedési forma, mely elárulja, hogy a párod már nem szerelmes beléd!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szerelem az egyik legerősebb érzés a világon. Az benne a legszebb, hogy nem tudjuk irányítani, képtelenség kikövetelni, egyszerűen csak megtörténik, és elsöprő erővel ragad el bennünket, ha akarjuk, ha nem. Amikor megszeretünk valakit, azt gondoljuk, ez az érzés örökké fog tartani – a beteljesült szerelemnél nincs gyönyörűbb a világon. Csakhogy a valóságban gyakran másképp alakulnak a dolgok.

Az érzelmek sokszor kifakulnak. Azon kaphatjuk magunkat, hogy a partnerünk már nem érdeklődik irántunk, hogy az egykori tűz, ami benne égett, mintha kialudt volna. Ez pedig kérdőjeleket vet fel bennünk, hogy vajon szeret-e még minket.

A párkapcsolatok gyakran mennek át változásokon, ami teljesen normális. A megismerkedés hevét felváltja a ragaszkodás, a gondoskodás, a lángoló szerelmet pedig a végtelen szeretet, mely talán nem annyira perzselő, de erős, és egy életre összekovácsolja a szíveket. A közös út azonban sok esetben rögös – egyetlen kapcsolat sem rózsás, megvannak a hullámvölgyei, az akadályai, a próbatételei, melyeket ha sikerül kiállnunk, valóban életreszóló boldogságot nyerünk.

A passzivitás viszont nem normális egy kapcsolatban. Még ha összeveszünk is, másnap általában rendbehozzuk a dolgokat. Létezik azonban 12 viselkedési forma, mely arról árulkodhat, hogy a párod kiszeretett belőled. Ha ezeket tapasztalod, számolnod kell azzal, hogy valami ténylegesen nincs rendben köztetek, és amennyiben továbbra is együtt szeretnétek maradni, akkor érdemes lenne komolyan elbeszélgetnetek.

1. Érdektelenség – aki igazán szerelmes, az őszintén érdeklődik a másik érzelmei, elvei és az élete iránt. Ha nincs meg benne ez a kíváncsiság irántad, ez annak a jele lehet, hogy már nem értékeli a viszonyotokat.

2. Az igényeid figyelmen kívül hagyása – egy egészséges kapcsolatban a kölcsönös törődés alap. Amennyiben csak neked fontos, hogy a kedvében járj és támogasd őt, ő viszont következetesen figyelmen kívül hagyja az igényeidet, és csak magára koncentrál, az már az érzelmek hiányára utalhat.

3. Az elismerés hiánya – egy kapcsolatban mindkét félnek megbecsültnek és értékesnek kell éreznie magát. Ha a szerelmed nem mutat hálát az erőfeszítéseid iránt, ha természetesnek vesz téged, ha nem mondja, hogy „köszönöm”, az a szeretet és a törődés hiányának jele lehet.

4. Gyakori konfliktusok – minden párkapcsolatban vannak nézeteltérések, viták, de az állandó konfliktusok már károsak lehetnek a viszony jövőjére nézve. Ha gyakran veszekedtek és állandóan hadban álltok egymással, az érzelmi kimerüléshez és kommunikációs zavarokhoz vezet. Ezért hatásosabb, ha mindketten mély levegőt vesztek, mielőtt elveszítenétek a fejeteket, és őszintén, higgadtan kommunikáltok egymással.

Meg kell hallgatnotok egymást ahhoz, hogy túljussatok a problémán, és törekednetek kell egymás megértésére, hogy közösen megtaláljátok a megoldásokat. Az egészséges kapcsolatokhoz kompromisszumokra és áldozatokra van szükség, mindkét fél részéről. Ha a partnered nem hajlandó félúton találkozni veled, vagy nem hajlandó engedményeket tenni, az már egy intő jel lehet, hogy nem szeret téged.

5. Flörtölés másokkal – az őszinte szerelem a másik iránti hűséget és elkötelezettséget jelenti. Ha igazán szeretsz valakit, nem érdekel senki más, csak ő. Ha a partnered nyíltan flörtöl másokkal, vagy a kapcsolatotokon kívüli figyelmet keres, az a tisztelet és a hűség hiányát jelenti, vagy még rosszabb: hogy nem szeret téged.

6. A szemkontaktus hiánya – mindannyian tudjuk, hogy a szemkontaktus létfontosságú. Ez egy erőteljes módja annak, hogy érzelmileg kapcsolódjunk valakihez. Ha a partnered nem néz a szemedbe egy beszélgetés során, ha kerüli a szemkontaktust veled, ez egy hatalmas felkiáltójel, mely arra utal, hogy nem szerelmes beléd, netán titkol valamit, bűntudata van, vagy kényelmetlenül érzi magát előtted. Mindenképp meg kell beszélnetek a dolgot, mert ez semmi jóra nem vezet.

7. Nincs erőfeszítés arra, hogy időt töltsetek együtt – egy kapcsolatban alapvető fontosságú az együtt töltött minőségi idő. Ha a párod állandóan más tevékenységeket helyez előtérbe a veled töltött idővel szemben, vagy gyakran lemondja a közös programokat, az a kapcsolat iránti érdeklődés hiányáról árulkodik. Félreértés ne essék, a hobbi és a személyes tevékenységek elengedhetetlenek egy egészséges kapcsolatban. Akkor van baj, ha a partner csakis ezekre koncentrál, teljesen mellőzve téged. Ez azt jelzi, hogy inkább menekülni akar a kapcsolatból, mintsem erősíteni azt.

8. Fontos döntéseket hoz nélküled – az élet tele van döntésekkel, egy párkapcsolatban pedig számos életreszóló elhatározást kell meghozni, mely két ember közös jövőjét érinti. Éppen ezért kiemelkedően fontos, hogy olyan szerető partner legyen melletted, aki értékeli a hozzájárulásodat és figyelembe veszi az érzéseidet, amikor fontos életdöntéseket hoz. Amennyiben viszont ez nem történik meg, ha a párod kihagy a döntéseiből, ez azt jelenti, hogy jelentéktelen vagy számára, hogy egy egészségtelen, egyoldalú kapcsolatban élsz, ahol a hatalommegosztás nem kiegyensúlyozott. De azt is jelentheti, hogy a partnered nem szeret téged.

9. Titokzatos viselkedés – a kölcsönös bizalom egy erős kapcsolat alapja. Ha a partnered titkolózik előtted, nem árulja el, hol jár, miért késik, hogyan telt a napja, akkor jogosan érezheted gyanakvónak és bizonytalannak magad. A titokzatos viselkedés része lehet a magánbeszélgetések, szöveges üzenetek vagy a közösségi médiában egy adott személlyel való interakciók eltitkolása, a kiadásainak, vásárlásainak, esetleg az egészségügyi problémáinak a rejtegetése. Meglehet, hogy csak félelemből teszi ezt, azonban sokan egyszerűen csak azért viselkednek így, mert semmibe veszik a másik érzéseit.

10. A jövőbeli tervek hiánya – egy szerelmi kapcsolatban mindkét fél osztozik a vágyban, hogy közös életet építsenek, és közös terveket szőjenek a jövőre nézve. Ha a partnered kerüli, hogy olyan terveket készítsen, amelyekben mindketten részt vesztek, az az elkötelezettség hiányát jelzi, illetve azt, hogy nem látja a közös jövőt veled. Bár egyeseknek több időre van szükségük ahhoz, hogy elkötelezzék magukat valaki mellett, a folyamatos hárítás, hogy megbeszéljétek ezt, mélyebb problémákra utal, amelyekkel foglalkoznotok kell.

11. Állandó kritika – egy párkapcsolatban az őszinteség és a vélemények nyílt kinyilvánítása fontos, azonban a szeretetnek elsősorban táplálónak és elfogadónak kell lennie, nem pedig kritikusnak vagy ítélkezőnek. Ha a partnered folyamatosan kritizál téged, piszkál, megalázó szavakkal illet, sérteget és becsmérel, nem érdemel meg téged.

12. A bizalom hiányaegy kapcsolat bizalom nélkül halálra van ítélve. Ha a partnered nem bízik benned, vagy túlságosan féltékeny anélkül, hogy megalapozott oka lenne rá, az a gyanakvás és a feszültség légkörét teremti meg.

A bizalom hiánya féltékenységben, birtoklási vágyban, állandó kételkedésben, szaglászásban és az információk visszatartásában nyilvánulhat meg, és gyakran jár együtt hazudozással, árulással, alaptalan vádaskodással. Ilyen feltételek mellett, két ember nem lehet boldog egymással, ezért ha veled is megtörténik, érdemes elgondolkodnod a kapcsolatod jövőjén.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek