Holotropikum12 tünet, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül, ha fájdalmat érzel a testedben

12 tünet, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül, ha fájdalmat érzel a testedben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A rendszeres orvosi vizsgálatokra azért érdemes elmenni, mert bármilyen egészségügyi rendellenesség, korai stádiumban ma már jó eséllyel kezelhető, legyen szó akár a rákos betegségekről is. Most 12 olyan tünetet fogunk ismertetni, amelyek jelentkezése esetén azonnal érdemes orvoshoz fordulni.

12 tünet, amit nem hagyhatsz figyelmen kívül, ha fájdalmat érzel a testedben

1. Ha valamilyen fájdalom 3 hónapnál tovább tart

A krónikus fájdalom testileg és lelkileg is megterhelő tud lenni. Legyen szó fogfájásról, hát-, has-, vagy mellkasi fájdalomról, orvoshoz menni kötelező, főként ha már a panaszok 3 hónapnál is régebbiek.

2. Reggeli kimerültség

Ha reggel felébredsz, kipihentnek, energikusnak kellene érezd magad, főként ha előző nap nem terhelted le a szervezeted. Ha ennek ellenére mégis alig tudsz kimászni az ágyból, és ez elég gyakori jelenség, akkor keresd fel az orvosodat.

3. Alvásproblémák

Ha valamilyen fájdalom miatt felébredsz az éjszaka közepén, és nehezen tudsz visszaaludni, akkor jelentkezz be egy orvosi kivizsgálásra, mert ez a jel akár súlyos betegség kezdetére is utalhat.

4. Erős, lokális fájdalom

Ha egy bizonyos ponton, több hete fájdalmat érzel, akkor ne bízz abban, hogy hamarosan elmúlik, hanem fordulj orvoshoz, hogy kiderüljön a fájdalom oka, így sok nehézségtől szabadulhatsz meg.

5. Szűnni nem akaró fejfájás

Vannak olyan élethelyzetek, amelyek erős fejfájást váltanak ki, amelyek ráadásul alig akarnak megszűnni. De a krónikus fejfájás csak úgy, önmagától is kialakulhat, minden előjel nélkül, ami mögött valami agyi elváltozások is húzódhatnak, ezért érdemes bejelentkezni egy orvosi kivizsgálásra.

6. Fájdalmas menstruáció

Az normálisnak tekinthető, ha kisebb alhasi görcsök alakulnak ki a menstruáció idején, de ha erős fájdalom is jelentkezik, akkor az valamilyen súlyosabb bajra utalhat. Nőgyógyászhoz fordulni kötelező.

7. Vizelési problémák

Ha fáj, miközben a kisdolgodat végzed, akkor ne tégy úgy, mintha semmi sem lenne, mert ez bizony valamilyen fertőzés, gyulladás jele, amit kezelni kell. Ha netán vér is megjelenik a vizeletedben, ne habozz, gyorsan keress fel egy orvost.

8. Az időjárásra való érzékenység

A krónikus ízületi gyulladásokban szenvedők gyakran tapasztalnak fájdalmakat a végtagjaikban, ha megváltozik az idő. Érdemes kezelni a panaszokat, mert így könnyebbé válhatnak a hétköznapok.

9. Hirtelen kialakuló láz

A gyakori, már krónikusan kialakuló lázra nagyon oda kell figyelni, mert több probléma is a háttérben húzódhat, ezért ha többször is belázasodsz, fordulj orvoshoz.

10. Puffadás, az érzékelés akadályozása

Ez valamilyen idegrendszeri problémára utalhat, ezért érdemes felkeresni ebben az esetben egy idegspecialistát.

11. Koncentrációs problémák

Ha úgy érzed, hogy egyre kevesebb ideig tudsz összpontosítani, például a munkahelyeden, akkor fordulj szakorvoshoz, mert lehet, hogy elindult egy kognitív agyi rendellenesség, amit kezelni kell.

12. Fáradtság, depresszió

E problémákat okozhatja valamilyen szervi, de lelki rendellenesség is, ezért szakember segítségével lehet ezen segíteni. Ilyen esetben kitartónak, és türelmesnek kell lenned.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek