Kuriózum12 tipp, hogy könnyebben megérthesd a tarot kártyák üzeneteit!

12 tipp, hogy könnyebben megérthesd a tarot kártyák üzeneteit!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tarot kártya alapjainak megtanulása igen egyszerűnek tűnhet, hiszen az egyes kártyák jelentésein, a keverési módszereken kívül más nem igazán tehetünk. Viszont ha valóban mestereivé szeretnénk válni a tarot kártyának, akkor mélyebben el kell merülnünk ennek a művészetében.

12 tipp, hogy könnyebben megérthesd a tarot kártyák üzeneteit!

Most következzék néhány tipp a lunarcafe.com jóvoltából, melyek segítségedre lesznek a tarot pontosabb értelmezésében, így jobb olvasóvá válhatsz.

1. Tanuld meg az alapjelentéseket

Sokan tartják úgy, hogy az összes kártya jelentését megtanulni fölösleges, mert majd kikövetkezteted az üzenetet valahogyan. Ez a képesség csak nagyon ritka esetben adatik meg, úgyhogy ha komolyabban szeretnél foglalkozni a tarot vetéssel, akkor az alapokat sajátítsd el.

2. Támaszkodj az első megérzésedre

Sose becsüld le az első benyomásod, mikor meglátsz egy kártyát. Lehet az csalódottság, ijedtség, vagy megkönnyebbülés, mindegyik jelentéssel bír.

3. Figyeld meg a képeket

Érdemes aprólékosan kielemezni a képek tartalmát. Figyeld meg a kártyán szereplő embereket: egymásra néznek, vagy kerülik a szemkontaktust. Milyen a környezet? Milyen az ég színe? Ezek mind mögöttes jelentést hordoznak.

4. Rendszer szerint elemezz

Ugyanaz a kártya többször is előbukkan, pedig különböző emberekkel dolgozol? Ez számodra üzen fontos dolgot. Szánj rá időt, és elemezd ki tüzetesen, majd észrevételeidet vesd össze az életeddel, és jöjj rá, mit próbál üzenni a kártya.

5. Vedd figyelembe a természeti elemeket

Ez a felfogás igencsak lenyűgöző téma, Paul Hughes-Barlow, Super Tarot weboldalán még bővebben kifejti, hogy mikre érdemes odafigyelnünk. Például egyes esetekben a kártyákon megjelenő tűz szimbólum tükrözhet valamilyen cselekvést, míg a víz az érzelmekkel kapcsolatos dolgokat sugallja.

6. Építsd be a számmisztikát

A számok spirituális tartalma sokkal jobban megkönnyíti a tarot kártyák olvasásának folyamatát. Például ha a kártyák közül kettő 5-ös számmal jegyzett, akkor az új kihívásokat sugall. Viszont ha a végső hártya 10-es, akkor az olvasást ajánlott abbahagyni, és majd később egy másikat újrakezdeni.

7. Találj rá a történetszálakra

Minden tarot vetés egy történetet próbál átadni. Néhány kártya igencsak bonyolult eseményeket tárhat fel, ezért az olvasó dolga az, hogy kihámozza a lényeget. Ez nem könnyű feladat, hiszen óriási tapasztalatot igényel. Figyeljük a kliens minden egyes szavát, mert egy aprócska szó is elegendő ahhoz, hogy a fejünkben összeálljon a kép.

8. Vezess naplót

Ha bármikor bármi is eszedbe jut a kártyákkal kapcsolatosan jegyezd le. Ha problémáid adódnának az értelmezésükkel, vagy kétségek lépnének fel benned, azt is vesd papírra, mert később ezek a jegyzetek nagyon hasznosak tudnak lenni.

9. Mesteri módon sajátítsd el az alaptípusú kártyákat

Az alapkártyák szinte minden kultúrában megtalálhatóak, és egészen Plátó korából eredeteztethetőek. Az alapok magas szintű elsajátítása nélkül sajnos nagyon nehezen boldogulsz majd. Ezek a kártyák tulajdonképpen az életszakaszokat reprezentálják, amelyeken minden ember végigmegy.

10. Szimbolizmus

A tarot kártyák elengedhetetlen részét képezik az apró szimbólumok megjelenése. Ezek a szimbólumok leginkább a mitológiából és a spirituális világból eredeztethetőek. Érdemes előre megtanulni egy-egy szín, madár, fa, állat jelentését, mert sokkal könnyebben fog menni az olvasás.

11. Hagyományok a modern felfogással szemben

Napjaink tarot olvasói különböző felfogással közelítik meg ezt a „mesterséget”. A modernebb felfogás már szinte teljesen más jelentést tulajdonít egy-egy kártyának, mint a hagyományos. Az vitathatatlan, hogy az idők változnak, de azért érdemes eltűnődni, mindkét megközelítésen, mert olykor megtörténhet, hogy a köztes megoldás a jó.

12. Fond bele a saját életedet

Ahogyan az ember öregszik sokkal több tapasztalatra tesz szert. Ha úgy érzed, hogy némelyik kártya a saját életedre emlékeztet, akkor ezt az előnyt mindenképpen használd fel az olvasások során. A legtöbb emberi tapasztalat egyetemes, tehát, ami veled megtörtént, az mással is megtörténhet, ezért figyelj oda ezekre az apró megérzésekre.

Ha csak 1-2 tippet használsz fel a gyakorlások során, már nagyon sokat segíthet a fejlődésedben. Ne feledd, ahhoz, hogy igazán jó olvasóvá válj sosem szabad abbahagynod a tanulást!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek