Kuriózum12 évig élt csupán vízen egy kínai férfi

12 évig élt csupán vízen egy kínai férfi

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mennyi ideig is bírjuk szilárd táplálék nélkül? Függ a személy tömegétől, emésztésétől, egészségügyi állapotától, de az átlagot emlegetve az ember nem élne 3 hétnél tovább pusztán vizet fogyasztva, egy 22 éves kínai srác mégis 12 évig bírta.

Ning Xuefa, a kínai Henan tartomány lakója manapság tűnt fel a kínai médiában, mivel állítólag 12 éve nem fogyasztott mást, csupán vizet. Nagyjából 1,5 méter magas, 40 kg, és soha életében nem szeretett enni.

Tíz éves korában döntötte el, hogy felhagy ezzel a “rossz” szokásával, és pusztán vízen és folyadékon fog élni a továbbiakban. Elmondása szerint a legfinomabb falatok sem érnek fel soha azzal, amikor a semleges ízű víz simogatja a gyomrát. Átlagosan 15 liter vizet fogyaszt el naponta, és abszolút semmivel sem nyomtatja azt – vagyis se rizs, se kenyér, se hús.

Kezdetben Ning csakis tejet ivott, de tekintve a család szegényes anyagi helyzetét, ezt a hóbortját nem tudták fenntartani, és így “fanyalodott” csupán a vízre. Mindemellett mégsincs teljes mértékben helyén a dolog, ugyanis a helyi építkezési vállalkozásnál dolgozott, de rövid időn belül távozni kellett, mert gyorsan fáradt, és nem bírta a munkát – ráadásul rengetegszer ment el a mellékhelyiségre. Fizikai munkát szinte képtelen végezni, így teljes mértékben a család gondozására szorul, de tekintve táplálkozási szokását, ez nem jelent különösebb nehézséget a család számára. Talán még spórolnak is vele.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek