Kuriózum12 éves és alig több mint 90 cm magas! Szívszorító történet egy...

12 éves és alig több mint 90 cm magas! Szívszorító történet egy aranyos, életrevaló törpenövésű kislányról

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Milyen érdekes az élet felépítése, az ösztönök működése, hiszen sok egészséges, normális ember küzd olyan önpusztító gondolatokkal, amelyek sokszor öngyilkossággal végződnek, miközben például valamilyen genetikai rendellenesség következtében testileg fogyatékos, de értelmileg viszonylag egészséges emberekben meg sem fordul az a fejükben, hogy ne lenne joguk az élethez, az örömhöz, a boldogsághoz.

kenadie2

Ilyen a kis Kenadie Jourdin-Bromley is, aki egy ritka, a világon mindössze száz embert érintő rendellenességgel született, amelyet a tudomány törpenövésű fejlődési zavarnak nevez.

Annak ellenére, hogy az orvosok nem sok jóval biztatták Kenadie szüleit, a kislány jól van, viszonylag teljes életet él, iskolába jár, ennek ellenére édesanyja retteg attól, hogy egy napon örökre elvesztheti lányát.

A picuri lány születésekor alig érte el a 28 cm hosszúságot, és az 1,5 kilós súlyt is kicsivel haladta meg. 8 hónapos korában állapították meg az orvosok, hogy törpenövésben szenved.

Mára Kenadie már 12 éves, atlétikázik, szereti a különböző művészeti ágakat, és a tanulással sincsenek gondjai. Ami megkülönbözteti iskolás társaitól az a mérete, hiszen 90 cm magas, közel 60 cm-el kisebb, mint kortársai, és még most is, ha felállítják a mérlegre, annyit nyom, mint egy normál 2 éves.

Az ebben a betegségben szenvedőknek rendszerint légzési és étkezési nehézségeik vannak. Sajnos Kenadie sem volt kivétel.

Az orvosok hormonkezeléssel próbáltak a kislányon segíteni, de nem vált be. A szülőknek azt mondták, gyermekük pár napot, ha megél. Erre Kenadie igencsak rácáfolt. És ma már jól van.

Hoki edzésre jár, de szereti a műkorcsolyát, az úszást.

Az édesanyja, Brianne szerint kislánya jószívű, mindenkivel megosztja mindenét, de ugyanakkor képes kiállni önmagáért, határozott és független.

Még az öccsétől sem fél, annak ellenére, hogy az jóval magasabb, mint ő.

Az édesanyja egyetlen vágya, hogy lánya a lehető legtöbbet vele lehessen és boldognak lássa őt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek