Kuriózum12 dolog, ami a nők testében végbemegy, miután betöltötték az 50-ik életévüket!

12 dolog, ami a nők testében végbemegy, miután betöltötték az 50-ik életévüket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az emberi test egy rendkívül hatékonyan működő mechanizmus, azt is lehetne mondani, hogy szinte tökéletes szerkezet. Szabályozza a testhőmérsékletet, a vérnyomást, és nagyon erős védekezőrendszerrel van “ellátva”, amit immunrendszernek hívnak.

12 dolog, ami a nők testében végbemegy, miután betöltötték az 50-ik életévüket!

Ha éjszaka alszol a tested akkor is folyamatosan üzemel. Viszont az tény, hogy az idő múlásával bizonyos testi funkciók megváltoznak, netán megszűnnek, és különböző problémák, betegségek is gyakrabban felüthetik a fejüket.

Most azt vizsgáljuk meg, hogy mi történik egy ötvenen túli nő testével.

1. Másként dolgozza fel az alkoholt

Jó hír, hogy az ötvenen túli nők egészsége szempontjából a mérsékelt alkoholfogyasztás pozitív hatással lehet, például napi egy pohárka borral megelőzhető a cukorbetegség, a szív- és keringési rendellenességek többsége. Azonban ha a megengedettnél több alkoholt fogyaszt valaki, főként ha már beállt nála a menopauza, azzal növeli a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát, látásproblémák és fogínygyulladás is jelentkezhet.

2. Megváltozik a bőr

A bőr teljesen megváltozik, vékonyabb, ráncosabb lesz. Ez az ösztrogén női hormon csökkenésének tudható be. Vitamindús táplálkozással, sok mozgással késleltethető a folyamat.

3. Romló memória

Az ötvenedik életkoron túl egyre gyakoribbá válhatnak az emlékezetkiesések. Ha valaki bemegy egy szobába, és hirtelen nem tudja, hogy miért is lépett be oda, akkor ez az öregedés számlájára írható. A fejtörők, keresztrejtvények segíthetnek az agy, a memória frissességének megőrzésében.

4. Megváltozik a haj

A hajszálak vékonyabbá válnak, ettől pedig könnyebben fognak szakadni, töredezni, ezért érdemes hajerősítő samponokat, balzsamokat használni.

5. Gyengül a hallás

Ha egy ötvenen túli nő, naponta megiszik egy pohár vörösbort, az segíthet késleltetni a hallásromlást. Amúgy sokat nincs mit tenni, mert ez is öregedés számlájára írható.

6. Emésztési panaszok, zavarok léphetnek fel

Nem véletlenül beszél egy ötvenen túli nő gyakrabban arról, hogy milyen emésztési panaszokat, változásokat tapasztal magán, hiszen ebben az életkorban lassulhat az anyagcsere, ami normálisnak mondható.

7. Változások az intimitás terén

Ugyan csökkenhet a libidó szintje, de azért azt nem annyira nehéz visszahozni, és ilyenkor már a fogamzásgátlásra sem kell akkora figyelmet fordítani, legalább ennyi jó legyen a menopauzában.

8. Súlygyarapodás

Mivel lassul az emésztés, ezért gyakori jelenség, hogy ötvenen túl a nők meghíznak, és a súlyfölösleg leadása már eléggé nehezen megy. De törekedni kell az egészséges táplálkozás és rendszeres mozgás betartására.

9. Fontossá válik a hobbi

Idősebb korban az ember egy kissé elengedheti magát, és végre azt teheti, amit szeret, és nem kell megmagyaráznia senkinek az okát. A célok, hobbik pozitív erőt adnak, így az életminőség is javulásnak indul.

11. Más látásmód

Ha az ember idősebbé válik, az élet bizonyos vetületeit képes jobban értékelni, a meghitt pillanatokat megbecsülni, átélni, ezáltal téve kellemesebbé a saját életét.

12. Gyengülő látás

Köztudott, hogy az évek múlásával a szemlencse veszíthet rugalmasságából, ezért a látás meggyengül. Ötven éves kor után már el kell menni egy szemorvoshoz, mert a kisebb problémák még könnyebben korrigálhatók.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek