Koktél11 sorsfordító lecke Steve Jobs-tól, mely rád is nagy hatással lehet

11 sorsfordító lecke Steve Jobs-tól, mely rád is nagy hatással lehet

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha meghallod a Steve Jobs nevet valószínű, hogy neked is leghamarabb az Apple cég jut róla eszedbe, csakúgy, mint az emberek nagy többségének. Nem is gondolnánk, hogy az Apple alapító atyja a rengeteg lenyűgöző és csúcstechnológiás készülék mellett milyen szellemi értékeket hagyott hátra.

Életpályája nyomán joggal mondhatjuk el róla, hogy korunk egyik legnagyobb gondolkozója, és legbefolyásosabb üzletembere volt, aki mindig törekedett a világot új megvilágításba helyezni. Életéből merítve összegyűjtöttünk 11 tanulságot, mely a mai napig inspirációt biztosíthat emberek sokaságának.

1. A saját szabályaid alapján éld az életed.

„Az időd véges, ezért ne fecséreld arra, hogy valaki más törvényei szerint élj! Ne hagyd, hogy mások gondolkodásmódja bekebelezzen. Ne hagyd, hogy mások véleménye elcsendesítse a belső hangod. És ami a legfontosabb, az az, hogy merd követni a saját megéréseid és szíved!”

2. Mindig kövesd a szíves, bármerre is vezessen.

„Az a dolgod, hogy kitöltsd az életed hiányzó részeit, és a módja annak, hogy teljesen elégedett légy, az az, hogy azt csináld, amiről mélyen hiszed, hogy jó. És csak úgy tudod meg, hogy az a valami jó-e, ha szeretettel csinálod. Ha még nem találtál rá a hivatásodra, keress tovább, ne állj meg. Mikor végre rátalálsz teljes szíveddel érezni fogod.”

3. Próbáld a legjobbat nyújtani mindenben.

„Légy a minőség mércéje. Néhány ember nincs hozzászokva az olyan környezethez, ahol a tökéletesség elvárt.”

„A minőség sokkal fontosabb a mennyiségnél.”

4. Ne hagyd, hogy a pénz határozza meg a létezésed.

„Nem azért tértem vissza az Apple-hez, hogy meggazdagodjak. Nagyon szerencsés voltam egész életemben. Amikor 25 éves voltam a teljes vagyonom 100 millió dollár volt, vagy még több. Akkor elhatároztam, hogy nem hagyom az életemet tönkre menni. Lehetetlenség egyszerre mindet elkölteni, és nem úgy tekintek a vagyonomra, mint valami olyanra, ami tükrözné az intelligenciám.” „Az kedvenc dolgaim az életben nem kerülnek pénzbe. Teljesen világos, hogy a legértékesebb dolog amint lehet az az idő.”

5. Sose hagyd abba a nagy álmok szövögetését.

„Az elmúlt 33 év minden reggelén a tükörbe nézve ezt kérdeztem magamtól: Ha a mai nap enne életem utolsó napja az szeretnék lenni, aki ma vagyok? És ha a válasz több napon át is Nem volt, akkor tudtam, hogy valamin változtatnom kell.” „Változást akartam okozni a világban.”

6. Fordítsd a kudarcaidat a javadra.

„Néha az élet fejbe üt egy téglával, de ne veszítsd el a hited.” „Hiszem, hogy a sikeres vállalkozót a sikertelen vállalkozótól a kitartás választja el.”

7. Lásd meg a fény még a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetekben is.

„Senki sem akar meghalni. Még azok az emberek sem, akik a mennybe szeretnének eljutni. Mégis a halál egy olyan állomás, amin mindannyian osztozunk. Senki sem menekülhet. Ennek így kell lennie, mert a halál az élet egyik legnagyobb vívmánya. A halál a „megváltoztató ügynök”. Kitisztítja a régi dolgokat, hogy új léphessen a helyébe.”

„Akkor nem láttam, de végül is rájöttem, hogy az Apple-től való távozásom a legjobb dolog volt, ami valaha is történhetett velem. A sikeresség nehézségeit felváltotta az, hogy újra kezdő lehettem és kevésbé kellett biztos legyek a dolgaimban. Szabadon beléphettem életem legkreatívabb időszakába.”

8. Higgy olyannyira abban amit csinálsz, hogy mások véleménye lényegtelenné váljon.

„Mélyen tisztelem a fokozatos kitartást, én is sokszor alkalmaztam életem során, mégis sokkal jobban vonzanak a forradalmi változások. Nem tudom miért. Talán mert nehezebbek. Sokkal megterhelőbbek érzelmileg, és mindig van egy olyan periódus, amikor mindenki csak azt hajtogatja, hogy úgyis el fogsz bukni.”

9. Ne add fel az emberekbe vetett hited.

„Optimista vagyok, olyan értelemben, hogy hiszem, hogy az emberek nagylelkűek és tiszteletreméltóak, néhányuk pedig igazán okos. Nagyon optimista vagyok a személyiségek tekintetében.”

10. Sose hagyd abba a kíváncsiskodást.

„Úgy hiszem, hogy ha valamit csinálsz és abból jó sül i, akkor továbbra is hasonló csodálatos dolgokat kell tenned, ne agyalj sokat rajta. Csak találd ki a következő lépést.”

„A kreativitás összeköti a dolgokat. Amikor megkérdezik a kreatív embereket, hogy hogyan is csinálták azt, amit csináltak vétkesnek fogják magukat érezni, mert nem is igazán tudatosan tették, amit tettek.”

11. Hagyd, hogy végül a dolgok szépen a helyükre kerüljenek.

„Tudván azt, hogy a halál lassan rám köszön, a legnagyszerűbb eszközt kaptam a kezembe, hogy segítsen az életem nagy döntéseiben. Mert szinte minden – elvárások, büszkeség, félelem, bukás – mind eltörpülnek a halállal szemben, azt hagyván életben, ami igazán fontos.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek