Otthon„11 gyerekem van, de az összes ingük patyolattiszta, e könnyű mosási trükknek...

„11 gyerekem van, de az összes ingük patyolattiszta, e könnyű mosási trükknek köszönhetően!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindannyiunknak vannak háztartásbeli trükkjei, melyeket a nagyanyáinktól örököltünk, vagy amelyeket ellestünk valakitől. Az otthoni teendőink megkönnyítése érdekében gyakran vesszük igénybe a leleményességünket is, mert ésszel mindig könnyebb, mint erővel – és ezt ez a 11 gyermekes édesanya is bebizonyította.

Az anyuka nemrégiben arról az egyszerű mosási trükkről számolt be, melynek köszönhetően sikerült mint a 11 gyermekének a ruháit patyolattisztán tartania. A fehér ingecskék is a lehető legragyogóbbak maradnak, különösebb erőfeszítés és fáradság nélkül.

Nem, nem a (klóralapú) fehérítő a titka – kisgyermekes szülőként ő is nagyívben kerüli a káros vegyületeket a lakásban. Ennél sokkal természetesebb a megoldás, mellyel Joanne O’Rourke segíteni szeretne az anyukáknak – írja a Mirror.co.uk.

Szinte lehetetlen küldetés hófehéren tartani a ruhácskákat, ingeket, főleg egy gyermek mellett, ezért sokat kiiktatták ezeket a ruhatárukból.

Azonban vannak esetek, amikor elkerülhetetlen a fehér – például iskolás gyereknél az egyenruha, vagy a kötelező fehér ing, ezért a szülőknek innovatív módszereket kell találniuk, hogy a viselet mindig olyan jól nézzen ki, mint újkorában.

Joanne eddig beáztatta az ingeket, mielőtt kimosta volna, de a barátnőjétől eltanult egy tisztítási módszert, mely az övénél jóval hatékonyabbnak, az ő szavaival élve „zseniálisnak” bizonyult. Nem kell hozzá előáztatás, extra mosószer, csupán egy foltkiszedő, melyet már oly sokan ismerünk.

Mióta ő maga is tesztelte a trükköt, Joanne mosási rutinja leegyszerűsödött: csak bedobálja a kényes darabokat a mosógépbe, szokás szerint adagolja a mosószert, a foltkiszedőt és a ruhabalzsamot a mosógép fiókjába, majd elindítja a mosást. A varázslat pedig magában a mosásban rejlik – állítja.

Joanne 60 perces mosási ciklust használ, 40 fokos hőmérsékleten. Továbbá, és itt jön a fontos rész: 15 perc után megállítja a mosógépet, és egy egész éjszakán át szünetelteti a mosást.

„Így a fehér ruhák ott ülnek a felhabosított összes cuccban, amit beletettem, így olyan, mintha egy éjszakán át áztatnám őket, és amikor másnap reggel felkelek, megnyomom a szünet feloldását, és a mosás folytatódik” – magyarázza az édesanya.

Joanne szerint ez nem agysebészet, csupán egy gyors és egyszerű módszer arra, hogy a fehérek szuper fehérek maradjanak, és csodálatos illatuk legyen.

A trükköt azóta sok anyuka kipróbálta, és dicsérő szavakkal minősítette. Ugyanakkor zsebbarátabb foltkiszedőket is javasoltak, melyek alig kerülnek többe 1000 forintnál, és szintén kiváló eredményt hoznak.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek