Kuriózum11 dolog, amiben a nők jobbak a férfiaknál

11 dolog, amiben a nők jobbak a férfiaknál

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kezdjük mindjárt azzal, hogy genetikailag csak egy program létezik, és ez pedig a női. Mindez az X kromoszóma műve, és érdemes megvizsgálni, hogy a “gyengébbik nem” szerep valóban szilárd lábakon áll-e?

Fotó: morguefile.com

1. Az erő

Megfigyelték, hogy iparilag szennyezett területeken arányában véve több lány születik, és állítólag azért, mert az X kromoszóma jobban megbirkózik ezen hatásokkal.

2. Élethossz

A 100 év feletti emberek 85%-a nő, és átlagosan 10-15 évvel élnek tovább a férfiaknál.

3. Táplálkozás

A tudatosan élő nők vigyáznak az alakjukra, és ezért jobban odafigyelnek a táplálkozásra, ergo egészségesebben is táplálkoznak.

4. Kicsi az agy, de erős?

Tény, hogy a férfiak agya 10%-kal nagyobb, mint a nőké, de a nőktől tudjuk azt is, hogy nem a méret számít. Nem az agy mérete számít, hanem a szürkeállomány kiterjedtsége, és ezen a szinten a nők verhetetlenek, sőt, a véráramlás is fokozottabb az ők esetében.

5. Immunrendszer

A női hormon, az ösztrogén hatékonyabban veszi fel a harcot egy immunrendszert támadó vírussal szemben, így kijelenthető, hogy a női immunrendszer erősebb.

6. Stressz és pletyka

A nők gyakrabban beszélik meg mindennapi problémáikat barátaikkal, mint a férfiak. Azt pedig tudjuk, hogy a kibeszélés hatékonyabban csökkenti a stresszt, a feszültséget, és felgyorsítja a megoldás folyamatát felvetődő problémák esetén.

7. Diploma

Eleve több nő képzi tovább magát a felsőoktatásban, és az időt figyelembe véve is hamarabb végeznek tanulmányaikkal, a férfiak kevesebben diplomáznak le időben.

8. Megosztott figyelem?

A kísérletek nem bizonyították egyértelműen, hogy a nők valóban képesek lennének egyidőben több dolgot is korrektül kivitelezni, de ez is ide sorolható, mivel a férfiak esetében már bizonyították, hogy ha két dolognál többre kell figyelniük, agresszívakká, vagy legalábbis indulatosakká válnak.

9. Befektetések

Minden sikeres ember mögött ott egy sikeres nő – tartja a mondás, és nem is véletlen. A legjobb befektetők mögött szinte mindig női tanácsadók állnak, és a tanácsaik, női megérzéseik sokkal gyakrabban megtérülnek, ugyanis óvatosabbak és sokkal inkább hosszútávon gondolkodnak.

10. A szépség

Egy kutatás alátámasztotta, az evolúciós fejlődés során a nők egyre csak szebbek, esztétikusabbak lettek, míg a férfiak külseje koránt sem változott ilyen jelentősen. Ennek a darwinista magyarázata az, hogy a szebb, vonzóbb nőknek több gyermekük született, és azon gyermekek közül is a lányok tovább örökítették e értékes géneket. Így gyűrűzve egy bizonyos ponton csak vonzó nők lepik majd el a Földet.

11. Jobban élvezik a szexet

A férfiak elsődleges igényüknek tekintik a szexet, a nők ellenben nyilván sokkal jobban élvezik (ideális esetben). Bizony ilyent még nem hallottunk: még sosem volt orgazmusom, de imádom a szexet!

Fel a fejjel férfi honfitársak!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek