Nincs is annál jobb, mint egy borús, őszi délután begubózni a takaró alá egy bögre forró csokival, és megnézni egy remek filmet, vagy akár többet is. Ebben fogunk most segíteni, hiszen 10 remek idei filmet ajánlunk figyelmetekben, amelyeket érdemes megtekinteni.

a-lany-a-vonaton

1. Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Tim Burton rendezte film, ami már emiatt megtekintésre érdemes. Az alkotás, amely Ransom Riggs azonos című könyve nyomán készült, egy kamasz fiúról, Jakeről szól, aki egy csodás világot fedez fel magának, ahol más az idő fogalma, és ahol megtalálható Vándorsólyom iskolája is, ahová olyan gyerekek kerülnek, akik mások, mint a többi gyerek. Különleges képességekkel rendelkeznek. Jake rájön, hogy a biztonság csupán illúzió, és az ellenségek erősek és veszélyesek. A főszerepben: Eva Green, Samuel L. Jackson, Asa Butterfield és Judi Dench.

2. Szövetségesek

A Szövetségesek egy romantikus thriller, a történet a második világháború idején zajlik. Max Vatan (Brad Pitt) katonatiszt egy veszélyes küldetésen van Észak-Afrikában, 1942-ben. Itt találkozik Marianne Beausejour-al, a francia ellenállás harcosával, akit nem más alakít, mint Marion Cotillard. A két főhős szerelembe esik, amelyet viszont a háború borzalmai kockára tesznek.

https://www.youtube.com/watch?v=tR_806d9n1Q

3. A lány a vonaton

Ismét egy nagyszerű regény filmváltozatát mutatják be. A könyvvel a szerző, Paula Hawkins szó szerint sokkolta a világot. A történet Rachelről (Emily Blunt) szól, aki alkoholproblémákkal küzd és elvált. Rachel minden reggel ugyanazon a vonaton utazik, mert egy fiatal párt figyel meg, és azok tökéletesnek hitt életéről elmélkedik. De egy napon minden megváltozik, mert megdöbbentő dolgot lát a vonat ablakából.

4. Doktor Strange

Egy újabb Marvel szuperhőst köszönthetünk, aki fantasztikus és izgalmas kalandra hív bennünket. Benedict Cumberbatch játssza Doktor Stephen Strange-et, egy egoista idegsebészt, aki egy baleset miatt képtelen lesz operálni. Az élete azonban fenekestül felfordul, mikor találkozik Cel Stravechi-el (Tilda Swinton), egy bölcs mágussal, aki megpróbálja megtanítani Doktor Strange-nek a mágia használatát, hogy ezáltal megvédhesse a gonosztevőktől az emberiséget. Kérdés, hogy vajon sikerrel jár-e?

5. Legendás állatok és megfigyelésük

A Harry Potter rajongók most újból átélhetik a varázsvilág univerzumát, csak nem Angliában, hanem az 1920-as évek New Yorkjában. A történet tehát 70 évvel Harry Potter születése előtt játszódik, Amerikában, ahol Newt Scamander, a filmcímmel azonos könyv szerzője különös és veszélyes kalandokba bonyolódik a nagyvárosban. A mitikus varázslények kutatásával foglalkozó fiatal varázslót nem más alakítja, mint a brit Oscar-díjas színész, Eddie Redmayne.

6. Sully – Csoda a Hudson-folyón

A filmet Clint Eastwood rendezte, és a főszerepet Tom Hanks játssza. Ez már elég érv ahhoz, hogy megnézzük a megtörtént eseményt feldolgozó alkotást, amely Chelsey Sullenberger pilóta esetét mutatja be, aki hősies kiállásának köszönhetően megmentette a repülőgép utasainak életét azzal, hogy a meghibásodott géppel a Hudson-folyóra szállt le. A film viszont azt is bemutatja, hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdenie a pilótának, mikor elindult az eset kivizsgálása.

https://www.youtube.com/watch?v=zZ7p7d0GEss

7. The Disappointments Room

Egy thriller, amelytől feláll az ember hátán a szőr. A történet középpontjában Dana áll, akit Kate Beckinsale alakít. Dana családjával vidékre költözik, hogy új életet kezdjen, de minden egy csapásra megváltozik, mikor kiderül, hogy a házban ártó szellemek vannak.

8. Érkezés

Valószínűleg az Érkezés lesz a legjobb sci-fi film 2016-ban. A távoli jövőben idegen űrhajók közelítik meg a Földet, de nagy kérdés, hogy miként lehet majd velük kapcsolatba kerülni, és kommunikálni. Erre a feladatra az amerikai katonaság egy nyelvészt, Louise Banks-t kér fel, akit a zseniális Amy Adams alakít.

9. Inferno

Tom Hanks ismét a híres szimbólumkutató, Robert Langdon professzor szerepébe bújik, hogy eljátssza a Dan Brown Inferno könyvének filmbeli főszerepét. Ismét kalandokkal, menekülésekkel és nyomozással teli filmre számíthatunk. Langdon professzornak most is nehéz dolga van, de egy fiatal orvosnő és Dante műve segítségére lesz.

10. Vaiana (Moana)

Ez a szerethető animációs film a Disney műve. A történet főhősnője Vaiana, aki egy született kis felfedező, útra kell, hogy megkeressen egy legendás szigetet Óceánia végtelenségében. A lány ezzel bizonyítani szeretné, hogy leszármazottaihoz híven, ő is remek tengerész, hajós. Útja során találkozik egy szimpatikus félistennel, Maui-val, aki segíti a bennszülött kislányt, hogy elérje célját.

https://www.youtube.com/watch?v=0GjFXwQcAe0

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.