Gasztro10 trükk, hogy takarékoskodni tudjunk az élelmiszerrel

10 trükk, hogy takarékoskodni tudjunk az élelmiszerrel

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Aki sajnálja kidobni a megmaradt élelmiszert, akinek nincs szíve a a kukában landoltatni a félig elfogyasztott gyümölcsöt az biztosan hasznát veszi az alábbi apró trükköknek, amelyek által újrahasznosíthatjuk az élelmiszert.

Csokikrém: semmiképp se dobjuk el a csokoládés üveget, ha már alig maradt benne tartalom. Töltsünk az üvegbe felforralt tejet, rázzuk össze, és mennyei ízű italt kapunk.

1

Sárgarépa, banán, alma, stb.: ha maradt némi felesleg ezekből, nem dobjuk ki, hisz könnyen felhasználhatók desszertkészítésénél, süteménynél.

3

Petrezselyem: ha megmaradt egy kevés petrezselyemzöld, keverjük össze olívaolajjal, majd tegyük be a fagyasztóba. A kis kockákat később felhasználhatjuk különböző ételek elkészítésekor.

4

Ne hagyjunk méz- vagy csokinyomokat a kanálon: mielőtt mézet, csokit, szirupot veszünk ki egy üvegből, előtte mártsuk olajba a kanalat, így nem marad rajta a termék.

5

Kenyérmaradék: a világért se dobjuk ki a kenyérmaradékot, hanem készítsünk belőle krutont. Fokhagymás olívaolajban süssük ki a kenyérfalatokat, kitűnő kiegészítő saláták, levesek, krémek mellé.

6

Ecettel a penész ellen: az erdei gyümölcsöket érdemes ecettel leöblíteni, hogy megelőzzük a penészesedést. A gyümölcsök így tovább tartanak, ecetszaguk viszont nem lesz.

7

Ne tároljuk egy helyen a hagymát és a krumplit: a hagyma és a gyümölcs egy helyen való tárolása gyorsabb romlást eredményez. A krumpli ugyanakkor tovább marad friss, ha 1-2 almát teszünk közéjük.

8

Tároljuk harisnyába csomózva a hagymát: harisnyában tartva a hagyma akár 8 hónapig is eláll.

9

Tartsuk élelmiszerfóliában a banánt: ha a banán szárát fóliába csomagoljuk, nem feketedik meg a gyümölcs.

10

Az utolsó kanál majonéz: a doboz alján lévő majonézhez adjunk kevés hagymát, petrezselyemzöldet, vagy egyéb saláta összetevőket.

11

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek