Holotropikum10 termék, amit minden nap használsz, pedig akár daganatos betegséget is okozhat

10 termék, amit minden nap használsz, pedig akár daganatos betegséget is okozhat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szabadulj meg ezen 10 használati eszköztől, ha nem szeretnél rákos lenni!

10 termék, amit minden nap használsz, pedig akár daganatos betegséget is okozhat

Azzal, hogy annyi mindent kaphatunk az üzletekben, hogy már azt sem tudjuk, miből mit válasszunk, arányosan megnőtt a mérgezések esélye is, hiszen a gyártás során sok veszélyes anyagot felhasználnak.

Most 10 olyan mindennapi használati termékről, tárgyról lesz szó, amitől jobb ha megszabadulunk, ha később nem szeretnénk daganatos betegségben szenvedni.

1. Mesterséges édesítőszerek

Az olyan édesítőszerek, mint az aszpartám és a szukralóz a szervezetet arra ösztönzik, hogy zsírokat halmozzon fel, ugyanakkor pedig elősegítik a cukorbetegség kialakulását. Jó tudni, hogy sok üdítő is ilyen édesítőszereket tartalmaz, amelyek ártanak az inzulintermelésnek, de szívproblémákat, stroke-ot, vagy Alzheimer-kórt is okozhatnak. Az elhízásról sem szabad megfeledkezni, mert ezek az édesítőszerek bizony hozzájárulnak a testsúly gyarapodásához, emellett árthatnak a bélflóra összetételének.

2. Műanyag dobozok, palackok

Meg kell szabadulni ezektől a műanyag tárolóktól, mert olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják az agyalapi mirigy tevékenységét, főként a bisphenol A, és a bispheno S anyagok jelentenek veszélyt. Ez azért aggasztó, mert ez a mirigy szabályozza a növekedést, a hangulati ingadozásokat, az emésztést, az utódnemzést vagy a szexuális fejlődést. Az említett anyagok negatív hatása pedig mell-, prosztata-, vagy pajzsmirigyrákban jelentkezhet. Főként a kisgyerekeket kell megóvni ezen tárgyak használatától.

3. Teflon bevonatú serpenyők, edények

Lehet, hogy vagány dolog, mikor nem ragad oda az étel az edény aljára, de ez egy kémiai alkotóelemnek, a perfluoroctanoic savnak köszönhető, amely egy rákkeltő anyag. A gond ott kezdődik, hogy mikor felhevül az edény, akkor fluor pára kerül a levegőbe, ami eléggé káros a szervezetre nézve.

4. Légfrissítők

A legtöbb ilyen termék úgynevezett 2,5-ös típusú diklórfenot, 1,4 típusú diklorbenolt tartalmaz, ami árthat a magzatnak, de rákot is előidézhet. Emellett olyan vegyületek is vannak ezekben az illatosítókban, amelyek az endokrin mirigyre vannak negatív hatással. Ezen sprayek helyett használjunk inkább természetes illóolajokat.

5. Antibakteriális szappanok, mosószerek

Sokszor még több kárt okozunk azzal, ha bizonyos antibakteriális szappanokkal megmossuk a kezünket testünket, hiszen sok termékben triklozán nevű vegyület van, ami voltaképpen egy gyomirtószer, ami leginkább a gyerekekre jelent veszélyt, a felnőtteknél hormonelváltozásokat, allergiát, súlygyarapodást, gyulladásokat okozhat.

6. Tisztítószerek

Az üzletekben kapható, kémiai vegyszereket tartalmazó tisztítószerek helyett használjunk inkább szódabikarbónát, almaecetet, hidrogén-peroxidon, citromlét, organikus illóolajakat, amelyek antibakteriális, fertőtlenítő hatással rendelkezni, amilyen a levendula, a teafa.

7. Testápoló szerek

A bőrünkön keresztül több káros kémiai vegyszer szívódhat fel, ami főként a nőket veszélyezteti, hiszen a sminkelés során is veszélyes anyagok kerülhetnek a szervezetbe, mint amilyen a berillium, a tallium, a kadmium, az arzén.

8. Lejárt fűszerek

A lejárt szavatosságú fűszereknek nem hogy nincs ízük, de még ártalmasak is lehetnek az egészségre nézve, ezért dobjuk ki és szerezzük be frisseket.

9. Elektronikus eszközök

Köztudott, hogy minden elektromos készülék, főként a mobiltelefonok és a wifi-vel ellátott terek nem tesznek jót az egészségnek. A folyamatos sugárzás megzavarhatja az idegrendszert, az agyműködést. Főként éjszakára kapcsoljunk ki minden ilyesfajta szerkentyűt.

10. A szék, amin sokat ülünk

Az ülő életmód nagyon ártalmas tud lenni. Ha kénytelenek vagyunk napi 6–8 órát a széken ülni, akkor óránként álljunk fel, és 5 percen keresztül mozgassuk meg a végtagjainkat. Nyújtsuk ki a lábainkat, végezzük karkörzéseket. Ha nem figyelünk oda magunkra, később krónikus betegségekkel nézhetünk szembe.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek