Kuriózum10 sokkoló tény, amit normálisnak tart a társadalom

10 sokkoló tény, amit normálisnak tart a társadalom

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha megállsz egy pillanatra és körülnézel a világban, úgy tűnhet, hogy a dolgok elromlottak. Felkelsz, bekapcsolod a tévét, az öltözés negyedórája alatt háborúkról, fegyveres konfliktusokról, halálról és betegségekről hallasz. Persze a média szeret dramatizálni, ám a sok negatív hír jól mutatja, hogy nincsenek rendben a dolgok körülöttünk.

merges-ferfi

Michael Ellner szavai szerint: „Csak nézz ránk. Minden saját maga fonákja, minden a feje tetején áll. Az orvosok lerombolják az egészséget, az ügyvédek lerombolják az igazságszolgáltatást, az egyetemek lerombolják a tudást, a kormányok lerombolják a szabadságot, a média lerombolja a tájékoztatást, és a vallások lerombolják a szellemiséget.”

Természetesen az író egyszerűsít, de szavai rávilágítanak a lényegre. A gazdasági javak megszerzésére irányuló cselekedeteink legtöbb esetben más értékek pusztítását vonják maguk után. Ideje lenni végre feltenni a kérdést magunknak, hogy a folyamatos pusztítás után elérkezettnek látjuk-e az időt a változtatásra?

Képesek vagyunk-e eléggé bölcsnek, határozottnak lenni ahhoz, hogy visszanézzünk a múltunkba, és elemezzük azokat a tetteinket, amelyek a mai helyzetet eredményezték, és tudunk-e úgy dönteni, hogy helyreállítjuk az elbillent egyensúlyt.

Kezdésnek álljon itt 10 olyan tény, amit természetesnek veszünk, pedig nagyon nem azok:

– A pénzt és a gazdaságot részesítjük előnyben a tiszta levegővel, a vízzel, a minőségi élelmiszerrel, a környezetünkkel és a saját közösségünkkel szemben.

– Olyan gazdasági, kereskedelmi rendszert használunk, amelyik évente milliók halálához járul hozzá.

– Birtokokra osztjuk a Földet, majd azért harcolunk, hogy ki birtokolja a területeket.

– Egyes embereket „katonáknak” hívunk, akik ettől úgy érzik helyes, ha embereket ölnek.

– Naponta millió számra gyilkolunk le állatokat ételért, ruházatért és orvosi kísérletekért.

– Gyerekeinket iskolába küldjük, hogy olyan dolgokat tanuljanak meg, amit később ritkán, vagy egyáltalán nem használnak.

– Pénzügyi nyomást helyezünk szüleinkre, arra kényszerítve őket, hogy megfosszák magukat a gyermeknevelés örömeitől.

– Számos vallásunk van, és mindegyik vallás azt állítja, hogy az ő Istene az igaz és egyetlen.

– A szeretet és együttérzés ösztönzik az életet, mégis felületesnek csúfolják egyesek. Míg a háború életeket vesz el, családokat tesz tönkre, mégis dicsőítik.

– A hasznos találmányok birtokosai megakadályozhatják, hogy mások használják, vagy módosítják a találmányukat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek