Holotropikum10 módszer, hogy javítsd és megtisztítsd szervezeted nyirokrendszerét!

10 módszer, hogy javítsd és megtisztítsd szervezeted nyirokrendszerét!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sok szó nem esik a nyirokrendszerről, pedig egy rendkívül fontos élettani szerepet tölt be, hiszen ezen rendszer működése határozza meg azt, hogy a szervezetedben kialakul-e egy vírusos, bakteriális fertőzés, vagy sem.

A nyirokrendszer az immunrendszer egy jelentős részét képezi, amely saját csatornákon keresztül hálózza be az emberi testet. A nyirokcsomók termelik a fehérvérsejteket, amelyek felveszik a harcot a kórokozókkal. Mint minden mást, így a nyirokrendszert is érdemes serkenteni, megtisztítani, hogy hatékonyabban működjön.

Következzen 10 módszer, amely ezt a célt szolgálja.

1. Fogyassz minőségi élelmiszereket

Nagyon fontos, hogy egészséges, jó minőségű alapanyagokból készíts ételt fogyassz, mert így sokkal kevesebb dolga lesz a nyirokrendszernek, mert nem kell azzal törődnie, hogy a fölösleges dolgokat, méreganyagokat eltávolítsa a szervezetből.

2. Fogyassz elegendő vizet

A nyirokrendszer jelentős része vízből áll, és ha nem pótolod a vizet, akkor maga a rendszer is kevésbé tud hatékonyan működni. A legjobb az ásványi anyagokban gazdag, természetes víz fogyasztása, amely kitisztítja az egész szervezetet.

13. Ricinusolaj

Ricinusolajos pakolás az egyik legjobb nyirokrendszer tisztító módszer, amelyet leginkább a hasra kell ráerősíteni, és tartani ott fél, vagy egy órán át.

4. Ugrálj

A nyirokrendszernek nagyon jót tesz az ugrálás, ami serkenti a folyadék keringését, és így a nyirokcsomók is megtisztulnak, felfrissülnek.

5. Jógázz

A különböző pozíciók, gyakorlatok, nyújtások felgyorsítják a nyirokkeringést, hozzájárulva annak megtisztulásához.

6. Szauna

Próbáld ki ezt az izzasztó módszert, amely kiválóan alkalmas a méreganyagok eltávolítására és a nyirokrendszer megtisztítására is.

7. Masszázs

A kifejezetten nyirokrendszert serkentő masszázs azért jó, mert ezáltal olyan testrészek kerülnek megmasszírozásra, amelyek beindítják a nyirokrendszer megtisztulását.

8. Mozgás

Ha beindul a vérkeringés, akkor a nyirokrendszer jobban megmozdul, felfrissül, a csomók megtisztulnak, ezért érdemes naponta legalább 30 percet testmozgásra szánnod.

9. Mély lélegzés

Koncentrálj a mély lélegzetvételre, érezd, ahogyan a mellkasod összeszűkül, majd kitágul. Ez pedig beindítja a nyirokrendszer áramlását és az öntisztulási folyamatokat.

10. Gyógytea

A rendszeres teafogyasztás jó hatással van a nyirokrendszerre, különösen a körömvirág tea segít a tisztulásban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek