Kuriózum10 mindennapi gyakorlat, amivel növelheted a spirituális rezgésszintedet!

10 mindennapi gyakorlat, amivel növelheted a spirituális rezgésszintedet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A spirituális rezgésünk nem más, mint a mentális és érzelmi állapotunk egyvelegéből alkotott energiaszintünk. Egy olyan összetett állapotról van szó, melyet az általunk kibocsájtott és a bennünket érintő külső energiák is befolyásolhatnak.

Minél magasabb valakinek a spirituális rezgésszintje, annál hatékonyabban és könnyebben kapcsolódik a külvilág dolgaihoz, annál érzékenyebb másokkal és annál jobban harmóniát tud teremteni az Univerzummal.

Ha kicsit tudatosabban odafigyelünk a lelkünk rezgéseinek szintjére, akkor békét, örömöt és harmóniát teremthetünk a mindennapjainkba.

De hogyan is lássunk hozzá?

1. Meditáció és tudatosság

Az elme lecsendesítésére az egyik legalkalmasabb eszköz nem más, mint a meditáció. A mindennapjaid során szánj néhány percet arra, hogy csendben elvonulhass. Ez a fajta csend pedig meglátod még a legelrejtettebb belső hangjaidat is előcsalogatja.

Adj időt magadnak arra, hogy számba vedd a számodra fontos dolgokat az életben és adj értük hálát minden nap, mert ezáltal nagy mennyiségű pozitív energiát szabadítasz fel.

2. Az hála gyakorlása

Tudatosíts minden jó dolgot, ami körülvesz téged és adj értük hálát. Lehet szó akár kicsi dolgokról is, nem kell feltétlenül nagy volumenű dolgokért hálát adni. Ez a fajta perspektívaváltás segít megemelni a spirituális rezgésszintedet.

3. Kapcsolódás a természettel

Ha teheted, tölts minél több időt a szabadban. Sétálj a mezőn, meditálj egyet a közeli parkban vagy egyszerűen csak csodálj végig egy naplementét – ezek a természetben töltött pillanatok észrevétlenül töltenek fel és segítenek abban, hogy rátalálj a belső békédre.

4. Vedd magad körül pozitív energiákkal

A kapcsolataid és a közvetlen környezeted nagyobb hatással van rád, mint azt elsőre hinnéd. Próbálj meg minél több időt olyan emberekkel tölteni, akik jó hatással vannak rád, és akikből árad a pozitív életszemlélet. Hagyd, hogy a lelkesedésük és az életvidámságák rád is átragadjon. Az otthonod szépítgetése során is törekedj arra, hogy számodra fontos tárgyak vegyenek körül a legnagyobb komfortérzet érdekében.

5. Gyakorold a szeretetet és az együttérzést

A szeretet és az empátia olyan energiák, amelyek minden lélek számára gyógyírt jelentenek. A dolog nyitja egyszerű: szeresd önmagad is és a körülötted lévő embereket is. Légy kedves, türelmes és ha kell képzeld magad a másik helyébe és úgy alkoss véleményt egy-egy szituációról.

6. Táplálkozz egészségesen

A te tested, a te templomod – ez járjon mindig a fejedben, mielőtt azon kapnád magad, hogy megint valamilyen vacak gyorskaját majszolsz. Fogyassz minél vitamindúsabb zöldségeket és gyümölcsöket, vigyél be minél több tápanyagot a szervezetedbe, mert ezek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érezhesd magad a saját bőrödben.

7. Légy kreatív

Legyen szó táncról, költészetről, festészetről, zenéről vagy bármilyen más kreatív tevékenységről, ezek az elfoglaltságok mind olyan energiatöbbletet szabadítanak fel benned, amelyek ezen tevékenységek hiányában blokkolva maradnának. Engedd szabadjára a fantáziád és élvezd a flow-élményt.

8. Ne feledkezz meg az ima erejéről se

Az ima és a fohász célzottan mozgatja meg a körülötted lévő energiákat, hiszen ezek segítségével végre gondolatokba és szavakba öntöd mindazt, amiért hálás vagy és amit el szeretnél érni. Ezek a kis „cél-palánták” pedig idővel egyre elérhetőbbé válnak, csak bízz magadban és az Univerzum segítő erejében.

9. Az élet egy folyamatos tanulás és fejlődés

Ahhoz, hogy spirituálisan minél magasabb szintre juthass, sosem szabad elzárkóznod az életen át tartó tanulás és fejlődés elől. Olvass minél többet, tájékozódj, érdekeljenek a világ dolgai, mert a látóköröd így tud csak eléggé szélesedni ahhoz, hogy magasabb szinteken rezeghess.

10. Bocsáss meg

A megbocsájtásban olyan erő lakozik, amely még a legsötétebb energiákat is képes semlegesíteni. A dac és a büszkeség helyett válaszd inkább a nagylelkű megbocsájtást, hiszen csak így lehet a holnapod több a mai napnál.

Vedd számításba ezeket a támpontokat és próbáld a lehető legjobban a magad képére formálni. Egy kis idő és türelem elteltével pedig meglátod, hogy képes leszel magad mögött hagyni azokat a negatív energiákat, amelyek mindezidáig meggátolták a fejlődésed.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek