A legfőbb dolog az életben, hogy boldogak legyünk. Ez sok ember szerint nagyon nehéz ügy, pedig csak észre kellene venni azokat a dolgokat, pillanatokat, amelyek ott vannak a szemünk előtt, és amelyek boldogságot okoznak.

boldogsag

Sajnos, a legtöbb ember ezt a mindennapi rutin során nem érzékeli, ezért hajlamos a pesszimizmusra, a negativizmusra, a panaszkodásra. Így nem csoda, ha azt tapasztaljuk, hogy szinte mindenki boldogtalan. Az alábbiakban 10 módszerről lesz szó, amelyek segítenek a boldogságunk megtalálásában.

1. Meditáció

A meditálás segít abban, hogy gondolataink “jó útra térjenek”, ellazuljunk, kiegyensúlyozottá váljunk. Ezt tudományosan is bebizonyították. Napi 15 perc reggeli meditálás meggyógyítja lelkünket, felfrissít és ettől boldogabbak leszünk.

2. Hála

Egyszerűnek tűnik nem? Adjunk hálát, hogy itt vagyunk, élünk, van mit ennünk, mit innunk. Mikor hálával gondolunk valamire, vagy valakire, nincs helye a negatív gondolatoknak. Pontosan ezért éri meg, hogy úgy gondolkodjunk a világról, hogy számtalan jó dolog is van odakint, amelyek örömet, boldogságot okoznak. Gyakoroljuk a hálaérzést, mosolyogjunk, csodálattal figyeljük a körülöttünk zajló életet.

3. Elégedettség

Ez szoros összefüggésben van a hálával. Leginkább arra vonatkozik, hogy elégedettek vagyunk az életünkkel, amink van, függetlenül attól, hogy a szomszéd gazdagabb, vagy sem. Legyünk elégedettek az életünkkel, amely természetesen előbb a fejekben kell megtörténjen.

4. Pozitív megerősítések

Ezek a mondatok arra késztetik agyunkat, hogy a pozitív dolgokra összpontosítson. Írjunk le egy darab lapra pár ilyen megerősítést, ragasszuk ki a hűtőre, vagy az autónk műszerfalára, és időnként olvassuk el. Egy idő után nyugodtabbak leszünk, elégedettebbek, boldogabbak.

5. Nevetés

A kacagással boldogság hormonok szabadulnak fel, emellett nagyszerű légzéserősítő is. Elűzi a stresszt, az idegességet, a nyugtalanságot, megmozgatja szinte az összes izomcsoportot. Ezért érdemes keresni a humoros emberek társaságát, de akár vicceket is olvashatunk.

6. Kiegyensúlyozottság

Nem könnyű megkapni az egyensúlyt a magán és a szakmai életünk között. Ezért a ledolgozott 8 óra után érdemes pár percet magadra fordítanod, hogy feltöltődj, mielőtt hazaérsz és a család dolgaival kezdesz foglalkozni. A kiegyensúlyozottságot akkor tudjuk megvalósítani igazán, ha minél több időt szánunk magunkra. Menjünk sétálni, olvassunk, töltsünk időt magunkkal.

8. Fény

Ha rossz a kedvünk, és odakint hétágra süt a nap, mennyünk ki a fényre. Ennek hatására olyan folyamatok indulnak el a testünkben, amelyek hatására jobban fogjuk érezni magunkat. Ezért hatásos a fényterápia is.

9. Magatartás, attitűd

Ha a jó dolgok érdekelnek, a pozitív történetekre figyelünk, és tudatosan erre összpontosítunk, boldogabbak leszünk. Legyünk kedvesek, nyitottak az emberekkel szemben, mert nem mindenki rossz, csaló. Ha sikerül egy pozitív attitűdöt elsajátítani, akkor energikusabb, örömtelibbek leszünk.

10. Gyerekek

A gyerekek születése a legtöbb ember életében a legboldogabb pillanat. Így nem is kell magyarázni azt, hogy miért okoz akkor örömet egy kisbaba. Ez ösztönös érzés, amely feltölt energiával, jókedvvel, vidámsággal. Legalábbis az idő nagyrészében, ha ki tudjuk élvezni a szülői lét minden pillanatát.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.