Lélektár10 lépés a boldogság felé, amelyre mindenki képes lehet!

10 lépés a boldogság felé, amelyre mindenki képes lehet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szeressük az életet, találjuk meg azokat az örömforrásokat, amelyek boldogságot okoznak, és fogadjunk meg pár bölcs tanácsot, hiszen lehet, hogy első halásra túl egyszerűnek tűnnek, de sokkal boldogabb pillanatokat szerezhetünk magunknak, ha az életet egyszerűen éljük meg.

boldogsag

1. Higgyünk a karmában

Mikor valami pozitív dolgot csinálunk, vagy kedvesek, megértőek vagyunk valakivel szemben, akkor ez később kifizetődik, hiszen amikor segítségre szorulunk, a semmiből fog előbukkanni valaki, vagy valami, ami elhárítja a problémát. A karma szerint, ha jót cselekedünk, jóra számíthatunk.

2. Vállajunk önkéntes munkát

Bármilyen önkéntes feladatot vállalunk, ha azt szívből csináljuk, hozzáteszünk valamit, amitől boldogabb lehet az életünk. Egy önzetlen segítségnyújtás, egy jó szó akár egy ember életét is megváltoztathatja.

3. Fogadjuk el önmagunkat

Igen, emberek vagyunk, és olykor haragot, dühöt, féltékenységet, félelmet érzünk. Nem fenékig tejföl az élet, ahol minden szép és nagyszerű. Tisztába kell legyünk az érzéseinkkel, így elkerülhetjük azt, hogy másokat is megsértsünk.

4. Gondoljunk mindennap valami jóra

Az élet nem tökéletes, semmi sem az. Inkább fogjuk fel úgy a helyzetünket, hogy száz százalék az, hogy vannak, akik nálunk is rosszabb helyzetben vannak. Gondoljunk inkább mindennap arra, hogy mennyi mindennek örülhetünk.

5. Örüljünk, hogy a szeretteink mellett lehetünk

Viselkedjünk, cselekedjünk úgy, mintha ez lenne az utolsó napunk a földön. Mutassuk ki szeretetünket, hálánkat a szüleink, barátaink iránt. Közöljük velük, hogy nagyon szeretjük őket.

6. Ne ítélkezzünk, inkább legyünk toleránsak

Senki sem tökéletes, mindenkinek meg vannak a maga hibái. Meg kell tanulnunk elfogadni másokat, hibáikkal együtt. Ez akkor fog sikerülni, ha magunkkal is rendben vagyunk. Ez a viselkedés elégedettséggel és boldogsággal fog majd eltölteni.

7. Meditáljunk

Elmélyedve gondolatainkban képesek leszünk megnyugtatni magunkat, lezárni a negatív érzéseket, megbocsátani másoknak. Meditációval képesek leszünk visszanyerni lelki egyensúlyunkat. Naponta 5 perc erejéig csendesedjünk el, és rálelünk a harmóniára.

8. Készítsünk listát teendőinkről

Elsőre kissé viccesnek hangzik, de sokkal rendezettebb, nyugodtabb lesz az életünk, ha mindennap felírjuk egy lapra, hogy ma mit fogunk elintézni. A nap végén sokkal elégedettebbek leszünk magunkkal.

9. Szabaduljunk meg a feszültségtől

Meg kell találnunk azokat a kikapcsolódási formákat, szabadidős tevékenységeket, ahol a lelkünk újból erőre kaphat. Itt kiadhatjuk a felgyűlt feszültséget, utána pedig sokkal könnyebbnek érezzük majd magunkat.

10. Hallgassunk a szívünkre, na meg az eszünkre is

Tegyük fel a kérdést magunknak, akár kétszer is, hogy „Valóban szükségem van arra a pár új cipőre?” Legyünk őszinték magunkkal, tudjunk mérlegelni, hogy mi a helyes döntés, mi nem az, így a jövőben sok hibás lépést meg tudunk akadályozni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek