Holotropikum10 jele annak, hogy daganatos sejtek lehetnek a szervezetedben!

10 jele annak, hogy daganatos sejtek lehetnek a szervezetedben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mennyivel könnyebb volna még időben felfedezni a daganatot, ha mindenkiben volna egy olyan kütyü, ami azonnal jelezné, ha a rákos sejtek növekedésnek indultak. De ha nem is ilyen látványosan, a test úgyis jelzi, ha rákos sejteket észlel a szervezetben, ezért a következőkben a rák jelenlétének és kialakulásának 10 lehetséges jelét sorakoztatjuk fel.

10 jele annak, hogy daganatos sejtek lehetnek a szervezetedben!

De mielőtt nekikezdenénk tegyünk különbséget a daganat jelei és a tünetei között. A jeleket bárki más is észreveheti az adott személyen a puszta érzékszerveivel. A tünetek már ennél jóval láthatatlanabbak és komplikáltabbak. Például a fejfájást más nem érezheti rajtad kívül, csak te tudod leírni milyen a fájdalom és hol jelentkezik.

1. Daganatszerű púp a keménytapintású bőr alatt

A melldaganatot lehet a legkönnyebben kiszúrni, főleg ha rendszeresen ellátogatunk a szűrővizsgálatokra. Ha változást érzel jó, ha saját tapintásoddal ellenőrzöd az érintett területet, ne riadj vissza a saját érintésedtől, mert meg kell tanulnod leellenőrizni magadat a saját érdekedben.

2. Viszkető bőr

A szervezetedben fellépő rákos sejteket az immunrendszer úgy kezeli akárcsak a baktériumokat, a fehérvérsejteket küldi a kiiktatásukra. Ezért a vérkeringés megnövekedik az adott területen, pirosságot, meleg érzetet és viszketést okozva.

3. Sebek, melyek nem gyógyulnak be

Ha megvágod, vagy megsebesíted magad, és a seb egyáltalán, vagy nagyon lassan gyógyul be, az akár a szervezetben lévő daganat jele is lehet. Az immunrendszernek prioritást kell felállítania így a seb gyógyítását kevésbé tartja fontosnak, mint a rákos sejtekkel való harcot, ezért gyógyul be a seb hamarább.

4. Göröngyös nyelv vagy szájüreg

Apró fehéres hepehupák a szájüreg, íny és nyelv környékén gyanút kelthet.

5. Emésztési, nyelési zavarok és étvágytalanság

Akármilyen számottevő változás az emésztési folyamat során annak köszönhető, hogy a szervezet képtelen értékesíteni és felhasználni az ételből származó tápanyagokat, és ez számos más területre is kihathat.

6. Székelési problémák

Ha a szokásostól eltérő a székleted, és ez több mint 2 napon keresztül jelentkezik aggodalomra adhat okot. Például véres széklet, túlságosan sötét színű, vagy hasmenés esetén keressünk fel egy szakorvost.

7. Vizelési problémák

Ha megfelelő az emésztés, akkor a vizelés gyakorisága is szabályszerű. De ha megváltozik a gyakoriság, a vizelet színe, szaga, mennyisége, vagy esetleg véres vizeletet tapasztalunk szintén forduljunk orvoshoz.

8. Vérzés

Nők esetében a menstruáción kívül hirtelen fellépő vérzést ellenőrizni kell.

9. Hangszín változás

A gégerák általában megváltoztatja a hang tónusát és magasságát.

10. Köhögés

A tüdőben, nyelőcsőben, torokban és akár a gyomorban növekedésnek indult daganat is okozhat köhögéses reakciókat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek