Kuriózum10 jel, ami arra utal, hogy a kimerültség küszöbén állsz!

10 jel, ami arra utal, hogy a kimerültség küszöbén állsz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kiégési szindróma a század egyik népbetegsége, együtt jár a depressziós, és szorongásos tünetekkel. Leginkább a krónikus stressz okozza, az érintettek arra panaszkodnak, hogy nagyon fáradtak, nincs energiájuk és motivációjuk a napi feladatok elvégzéséhez sem. Úgy érzik, mintha lemerült volna az akkumulátoruk.

Az alábbi jelek arra utalnak, hogy kiégési problémákkal küzdesz, így itt az ideje, hogy tegyél valamit saját magadért, hogy visszatalálj a középpontodba. Ne hagyd annyiban a dolgot, mindig van megoldás!

1. Kimerült vagy: úgy érzed, hogy nem tudsz felkelni reggel az ágyból. Olyan, mintha a munkanap 8 óra helyett 80 óra lenne. Ez bizony a kiégés jele!

2. Haszontalannak érzed magad: úgy érzed, hogy nem csinálsz elég mindent, vagy hogy a munkád haszontalan, a kiégési szindróma másik jele. Az elégedettség a termelékenység csökkenésével jár együtt.

3. Gyakran van depressziós hangulatod: a vizsgálatok azt mutatják, hogy a kiégett emberek többsége hajlamosabb a depresszióra és a szorongásos rendellenességekre.

4. Sokszor vagy ideges: a túlzott munkahelyi stressz ingerlékenységet, és dührohamokat vált ki. Erőszakos és türelmetlenül bánsz a munkatársaiddal vagy a főnökkel.

5. Ködös gondolkodás: a túlhajszolt elme egy bizonyos ponton végül hibákat követ el: már nem tudsz tisztán gondolkodni, ködös vagy, elfelejted a dolgokat, és nem tudsz a feladataidra koncentrálni.

6. Gyakran fáj a fejed vagy a gyomrod: fejfájás, székrekedés, hasmenés, hasi görcsök, gyakori megfázás, köhögés, ezek mind olyan fizikai tünetek, amelyeket a stressz okoz.

7. Túl sok alkoholt fogyasztasz, túlzásba viszed az evést és a dohányzást: amikor megpróbálsz megbirkózni a stresszes helyzetekkel, ez gyakran súlyos következményekkel jár. Elősegíthetik az elhízást, a különböző májbetegségeket és a légzési problémákat!

8. A vérnyomás és a pulzus felerősödik: az állandó stressz káros hatással van a szív egészségre, könnyen kialakulhat magas vérnyomás. Ha nem tud megnyugodni az elméd, a negatív gondolatok befolyásolhatják az agyat, a szívet és a vesét. Meg kell tanulnod kezelni a helyzetet.

9. Homályos látás, szomjúság: ezek általában a cukorbetegség sajátos jelei. A krónikus stressz és a kiégés-szindróma kiválthatja ezeket a tüneteket.

10. Rossz alvás: a kiégés álmatlansághoz vagy rossz minőségű alváshoz vezethet. Az alváshiány különböző egészségügyi problémákat okozhat, mint pl. magas vérnyomás, szívroham, stroke, cukorbetegség vagy vesebetegség.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek