Lélektár10 tanács, hogy hálásabb lehess

10 tanács, hogy hálásabb lehess

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az, hogy hálásabb lehess azt is jelenti, hogy lehetővé teszed magadnak, hogy boldog légy, elégedett a körülötted zajló dolgokkal.

A sok stressz, csalódás és a körülvevő szorongás miatt sokszor kérdezheted magadtól:

„Hogyan lehetnék hálás az életnek?”

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

Íme, 10 tipp:

1. Tanulj meg a pillanatnak élni!

Az élet csodálatos tapasztalat, tele gazdagító tapasztalatokkal és végtelen lehetőségekkel. Ügyelj arra, hogy a hétköznapi tevékenységed ne váljon monotonná, szürkévé. Csak azért csinálni valamit, mert éppen nincs egyéb, amit tehetnél hülyeség! Töreked arra, hogy élvezd a tapasztalatszerzést. Előadást kell végig hallgass? Idd minden szavát! Ügyelned kell az unokahúgodra? Ízleld és élvezd a pillanatot! 15 perces ebéd? Kóstolj meg minden falatot!

2. Készíts hála esküt!

Tudatában lenni a hálának segít, hogy valóban hálás lehess. A hála egy tudatos döntés. Következetesen kell gyakorolni!

3. Merülj el inspiráló gondolatokban és motivációs idézetekben!

A hála érzete a környezeted közvetlen megnyilvánulásából fakad. Ha szenvedélyes vagy és a pillanatnak élsz, megtanulod értékelni a tartalmasabb életet.

4. Készíts saját hála táblát!

Hallottál már a motivációs tábláról, katasztrófa tábláról és álom tábláról. Miért ne készíthetnél hála táblát? Az álmaid és katasztrófáid helyett azokat a dolgokat írd fel a táblára, amikért hálás lehetsz! Összpontosíts inkább az élethelyzetekre és személyekre, mintsem az anyagi dolgokra.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

5. Irányítsd a gondolataid!

Persze, hogy tudod irányítani a gondolataidat! Például, ha azon kapod magad, hogy negatív gondolatok futkosnak a fejedben, állj le! Ha magadat összehasonlítod másokkal, állj le! Szabad tudatod van, amit te irányítasz! Használd bölcsen!

6. Mindig állj ellen a kísértésnek, hogy összehasonlítsd magad másokkal!

Mint emberek, hajlamosak vagyunk összehasonlítani saját személyünket másokkal, abban a reményben, hogy elégedettek leszünk magunkkal. Ez nem segít hálásnak lenni, épp az ellenkezőjét teszi! Mindig lesz valaki, aki nálad gazdagabb, vonzóbb és okosabb! A hasonlítgatás csak lerombolja az önértékelésed, ne tegyél ilyet!

7. Figyelj oda, mit beszélsz!

Sokkal könnyebb hálásnak lenni, ha pozitív és tanulságos szavakat használsz. A stresszes szavakat és azokat, amiktől rosszul érzed magad ki kell iktatni a beszédedből!

8. Értékeld mindazt, amid most van!

A legboldogabb emberek azok, akik értékelik, amijük van és nem vágynak arra, ami nincs.

9. Fogadd el a múltat, de lépj tovább!

Nem kell figyelmen kívül hagyni a múltat, hiszen lehetetlen. Inkább tanulj a múlt hibáiból, múlt frusztrációiból, szerelmi csalódásokból. Használd őket, mint ugródeszkákat! A rossz dolgokért is legyél hálás, mert megadatott, hogy tanulj belőlük.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

10. Segíts másokon érdemben

Semmi előnyösebb nincs a világon, mint segíteni másokat, miközben javítani próbálják életüket. Ez nem csak hálával fog eltölteni, de segít, hogy értékelni tudd mindazt, amid van. Segítsd egy gyerek taníttatását. Add a régi ruháid jótékonysági szervezeteknek.

Minden apróság számít! Megvan a képességed, hogy hálásabb tudj lenni. Senkinek ne engedd, hogy mást mondjon!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek