Kuriózum10 dolog, amit el kell engedj, ha egy boldogabb életre vágysz!

10 dolog, amit el kell engedj, ha egy boldogabb életre vágysz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kevés olyan ember van, aki igazán túl tud lépni a múltbéli eseményeken és mindent a háta mögött hagyva a jövőnek él. Sokan úgy élik mindennapjaikat, hogy folyton a múltbéli dolgokon rágódnak, és ez érzelmileg nagyon megterhelő.

10 dolog, amit el kell engedj, ha egy boldogabb életre vágysz!

Meg kel tanulnunk elengedni a fájdalmainkat, a sértődéseinket és minden múltbéli negatív energiákat, amelyek visszatartanak attól, hogy a jelen pillanatát teljes mértékig meg tudjuk élni. Persze ez egy hosszas folyamat, amely egyik napról a másikra senkinek sem fog sikerülni, ezért nézzük lépésről-lépésre miken kell túllépnünk egy boldogabb életért.

1. Engedd el a hatalomvágyat

Nagyon sok ember irányításmániás, nem érzik teljesnek magukat, ha mások felett nem rendelkezhetnek, vagy az események nem az ők terveik alapján történnek. Az irányítás csak egy illúzió, nem tudsz senkit sem megváltoztatni, ha az illető nem hagyja. Ha képes vagy felhagyni azzal, hogy a körülötted lévőket folyton irányítsd, akkor boldogabb ember leszel.

2. Ne sajnáltasd önmagad

Persze az ember valamilyen mértékig „meg kell gyászolja” ha valami nem úgy alakult, ahogyan ő azt szerette volna, de a kudarcok és a küzdés mind elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeressé válj. Meríts erőt és emelt fővel tégy a céljaidért.

3. Ne tarts haragot

A harag és a neheztelés a saját energiáidat is felemészti. Ahelyett, hogy erre pazarolnád, inkább nagylelkűen bocsáss meg és meglátod, egyből megkönnyebbülsz majd.

4. Ne hagyd, hogy a bűntudatod tönkre tegye az életed

A bűntudat hihetetlen fájdalmat képes okozni, ezért ha valamilyen bűnt követtünk el, akkor érdemes vállalni érte a felelősséget és továbblépni, mielőtt a bűntudat hangja felerősödne bennünk.

5. Ne próbálj folyton a tökéletességre törekedni

Amikor folyton az lebeg a szemünk előtt, hogy az életünkben mindennek tökéletesnek kell lennie, akkor egy csomó fontos dolog felett elsiklik a tekintetünk. Az önmagunk számára felállított elvárásoknak nem lehet folyton megfelelni, mert az élet nem ilyen egyszerű.

6. Ne hagyd, hogy a büszkeséged irányítson

A büszkeségünk és az egónk annyi mindentől megfoszthat bennünket, főleg kapcsolatok terén. Vedd kicsit lazábbra a dolgot, de persze sose feledd el, hogy mennyit érsz, és nyiss az emberek felé.

7. Engedd el a negatív gondolatokat

Mindig előttünk áll választás, hogy milyen irányból közelítünk meg egy problémát. Ha folyton a legrosszabbra gondolunk, akkor be is fog következni. Ne lásd a világot olyan szürkén, szedd össze minden negatív érzelmedet, gondolatod és szabadulj meg tőlük.

8. Ne hagyd, hogy negatív irányba befolyásoljanak

Mindenki ismer minimum egy olyan személyt, aki szó szerint egy energiavámpír. Folyton lehúz, hátráltat és elveszi mindentől a lelkesedésed. Az ilyen emberektől tartsd távol magad amennyire csak tudod.

9. Ne rettegj a bukásoktól

Csak azért nem vágsz valamibe bele, mert félsz, hogy beletörik a bicskád? Ilyen gondolkodásmóddal nem lehet előrébb jutni. Mérd fel, hogy mire vagy képes, és ehhez mérten élj az élet lehetőségeivel. Ne félj kilépni a komfortzónádból, mert az igazi kalandok ott várnak rád.

10. Sose hasonlítsd önmagad másokhoz

Az irigység sosem jó tanácsadó. Mások életének csupán a felszínét látod, ezért nem tudhatod sosem, hogy ők is min mennek keresztül. Mindenkinek meg van a maga feladata ezen a bolygón, ezért a te életed nem hasonlítható össze máséval.

Ha sikerül ezeket a dolgokat átgondolni és elengedni sokkal kiegyensúlyozottabbá válhat az életünk, hiszen megannyi kétségre, félelemre megoldást találunk. Ne feledd a béke belülről fakad, ezért először önmagadban kell rendet tégy ahhoz, hogy a hétköznapok kihívásait is újult erővel vedd.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek