Kuriózum10 dolog, amit az erős emberek minden nap alkalmaznak!

10 dolog, amit az erős emberek minden nap alkalmaznak!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az életben néha nem azok a dolgok tesznek különbséget az emberek között, amelyeket csinálnak, hanem éppen azok, amelyeket igyekeznek elkerülni. Az ember sokszor hajlamos a passzivitásra, és csak akkor vár eredményt, ha előtte volt egy kiindulópont.

eros-kisugarzasu-ferfi

Az erős emberek viszont nem abból indulnak ki, hogy bizonyos dolgokat megtegyenek annak érdekében, hogy rövid időn belül jelentős eredményeket érjenek el.

Lássuk, mit cselekednek:

1. Nem boncolgatják a múltat: az erős akaratú emberek a jelen pillanatra, vagy a közeljövőre koncentrálnak. Megértik, hogy a múlt nem változtatható meg, míg a távoljövő ugyanannyira megjósolhatatlan, mint az időjárás.

2. Nem maradnak a komfortzónában: a komfortzóna veszélyes, hisz kényelmes és fennáll a veszélye annak, hogy benne ragadsz. A komfortzónában való vesztegelés egyet jelent az életről való lemondással.

3. Hallgatnak mások véleményére: csakis az ostobák gondolják azt, hogy mindent tudnak. Egy brainstorming a legtöbb esetben nélkülözhetetlen, míg a jó ötlet az jó ötlet, nem számít kitől ered. Ne hagyd, hogy az egód vezéreljen. Ha valaki jó tanácsot ad, fogadd el és élj vele.

4. Rugalmasan kezelik a változásokat: a gyenge emberek nem értik, hogy a változások elkerülhetetlenek, ezért felesleges arra törekedni, hogy elkerüljük őket. Idő- és energiaveszteség.

5. Nyitottak: ha nem vagyunk nyitottak az újra, nem tanulhatunk új dolgokat, és ha nem tanulunk, nem élünk.

6. Nem hagyják, hogy mások döntsenek helyettük: a téged érintő döntéseket egyedül neked kell meghoznod, más nem dönthet helyetted. Ha nincs bátorságod vállalni a döntéssel járó esetleges bukást, úgy nincs bátorságod arra sem, hogy nyerj.

7. Örülnek mások sikereinek: örüljünk, legyünk büszkék, ha egy ismerősünk, barátunk sikereket ér el. Ha ő el tudta érni, mi is el tudjuk. Mások sikere egyáltalán nem befolyásolja a te esélyeidet, és ez motiváljon téged.

8. Sikerorientáltak: a gondolataink irányítják a perspektíváinkat, míg a perspektíva uralja az eredményeket. Az erős emberek tisztában vannak ezzel és képesek profitálni ebből. Mindig benne van a lehetőség, hogy bukás lesz, de amíg létezik esély a sikerre, érdemes próbálkozni.

9. Mindig képesek talpra állni: az élet nehéz, rossz dolgok mindenkivel történnek. Az élet nem fenékig tejfel. Hibát hibára halmozhatunk, kérdés, hogy elég erősek vagyunk-e a talpra álláshoz.

10. Az erősségeikre koncentrálnak: ugyan jó, ha tisztában vagy a gyengeségeiddel, de sokkal fontosabb, hogy az erősségeidre koncentrálj. Fontos, hogy mindenhez értsünk egy kicsit, de egy adott területen nem árt szakértőnek lenni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek