Koktél10 csodálatos FILM, ami valós eseményeken alapszik. Neked is látnod kell őket!

10 csodálatos FILM, ami valós eseményeken alapszik. Neked is látnod kell őket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A valóság sokszor jóval több mondanivalót rejt magában, mint bármilyek kitalált történet. Ezt a filmesek is tudják, hogy a való életben történt eseményekből lehet a legjobb forgatókönyveket írni. Egyszerűen azért, mert megtörténtek, így a néző jobban tud azonosulni a filmmel.

A következőkben 10 nagyszerű alkotást ismertetünk, amelyek valós eseményeket dolgoznak fel.

1. Schindler listája

A holokauszt borzalmairól szóló filmet Steven Spielberg rendezte. A mű középpontjában Oskar Schindler német üzletember áll, aki a második világháború idején a gyárát menedékhellyé alakítva több mint ezer lengyel zsidó életét menti meg. Schindlert Liam Neeson játszott, a film 7 Oscar-díjat kapott.

2. J. Edgar – Az FBI embere

J. Edgar Hoover az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, közismertebb nevén az FBI első embere volt, és talán a 20. század egyik legvitatottabb alakja, aki mindenkiről minden információt tudott, és ha az érdeke úgy kívánta, fel is használta ellenük, a módszerekben pedig nem válogatott. Ezért Hoovertől sokan rettegtek, sokan bírálták, de voltak, akik felnéztek rá.

3. A zongorista

Egy három Oscar-díjas film, Roman Polanski rendezésében. Ez is egy újabb tragikus holokauszt történetet mesél el. A Varsóban élő Wladslaw Szpilmann zongoraművész áll a történet középpontjában, aki családjával együtt menekülni kényszerül a nácik elől. Szpilmann története rávilágít azokra az szörnyű évekre, amiket a lengyel zsidóságnak át kellett élnie a második világháború során. A zongoristát Adrien Brody alakítja, amiért Oscar-díjjal tüntette ki filmakadémia.

https://www.youtube.com/watch?v=itR0-I9idXk

4. Social network – A közösségi háló

A film Mark Zuckerberg, a Facebook atyjának életét dolgozza fel. A Harvardon tanuló Zuckerberg legtöbb szabadidejét a számítógép előtt tölti, inkább a technika foglalkoztatja a zárkozótt fiút, a lányok annyira nem érdeklik. A világ internetes kommunikációját alapjában megváltoztató közösségi oldal tehát egy kollégiumi szobából indul, hat évre rá pedig Zuckerbergből a világ legfiatalabb milliárdosa lesz, akinek a magánélete emiatt jócskán felfordul.

A rendező David Fincher.

5. Közellenségek (Public enemies)

A film a világ leghirhedtebb gengszterének, John Dilingernek a töréntetét dolgozza fel, akit Johnny Depp alakít. A FBI szerint Dilinger volt számukra sokáig az elsőszámú közellenség, habár az emberek a bátor bankrablásai, valamint a sármja miatt kedvelték a bűnözőt.

6. A király beszéde

II. Erzsébet királynő édesapjának, VI, György király életének legfontosabb momentumáról szól a film, amikor is a monarchának lelket kellett öntenie a britekbe, hogy ellenálljanak a náci Németország támadásainak. György úgy került a trónra, hogy bátyja lemondott uralkodói jogairól, így kénytelen volt vállalni a titulust, és az ezzel járó jogköröket. Egy bökkenő volt csak, hogy VI. György dadogott, így rengeteget kellett dolgoznia azért, hogy a rádióban elmondott beszédét folyékonyan tudja közölni alattvalóival. Az uralkodót Colin Firth játssza, aki 2011-ben elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscart.

7. Hatalmas szív – A Mighty Heart

Egy nagyon érdekes film, ami a Wall Street Journal-nál dolgozó Daniel Pearl eltűnéséről szól. A férfit feltételezhetően az Al-Qaida terrorszervezet rabolja el. A felesége, Mariane Pearl (Angelina Jolie) azonban nem ül tétlenül, és diplomatákkal, rendőrökkel és újságírókkal közösen igyekszik kideríteni férje hollétét.

8. Ördöglakat – Devil’s knot

A film egy bírósági tárgyalásról szól, amely sokkolt Amerikát. Három, 8 éves kisfiút elrabolnak és brutálisan meggyilkolnak. A hatóságok három tinédzserre gyanakszanak, akik valószínűleg sátánista rituálé keretében végeztek a 8 évesekkel. Az egyik gyanúsított egy 4 órás kihallgatás után bevallotta, hogy ők követték el a gyilkosságokat, de a másik két vádlott váltig állítja, hogy ártatlanok, és igyekeznek meggyőzni a közvéleményt erről. A főbb szerepekben Colin Firth-ot és Reese Witherspoon-t láthatjuk.

9. Grace – Monaco csillaga

Hollywood kedvence 1956-ban felhagyott a filmezéshez, és feleségül ment a Grimaldi-ház fejéhez, III. Rainer monacói herceghez. Fantasztikus szélesvásznú alkotás egy filmcsillag és egy hercegnő életéről, akinek így sem volt boldog, önfeledt minden perce.

10. Egy csodálatos elme

A film összesen négy Oscart kapott. John Forbes Nash (Russel Crowe) egy fiatal egyetemi hallgató, aki matematikát tanul. A karon nagy verseny folyik, és Nash társai közül sokan örülnének annak, ha a fiatal zseni megbukna. Kidolgozza saját játékelméletét, a versengés matematikáját, és ezzel megváltoztatja a modern közgazdaságtanról alkotott képet.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek