Thaiföldön ötezer iskola fogott össze, aminek köszönhetően egyszerre egymillió iskolás gyermek meditál a békéért a Phra Dhammakaya buddhista templomban.

meditacio-gyerekek

A meditáció csak akkor működik, ha már elértük a belső békét, ha megtagadtuk önző és nagyravágyó énünket, az ilyen jellem ugyanis csak háborút és békétlenséget szül.

A harmonikus, nemes gondolatok hatására pozitív rezgések jönnek létre, emellett a dharma örök törvénye is azt tanítja, hogy ellenállva a gonosz erőknek, legyőzve önmagunkat, megvédhetjük saját dharmánkat, azaz belső természetünket.

Az ókori Afganisztán valamikor buddhista ország volt, ma azonban már semmi nyoma nincs ennek a világnézetnek a közép-ázsiai országban, még a bámijáni Buddha-szobrokat is lerombolták.

Minél több pozitív energia árad belőlünk, annál jobbá tehetjük a világot

Természetesen a gonosz nem szeretné, ha világunkat fény árasztaná el, emiatt a sötét erő mindig a bűnös és törvénytelen cselekedetekkel kísérti az embereket. Légy te magad a fény, áradjon belőled a jó.

Azáltal, hogy saját belsőnkre koncentrálunk, megváltoztathatjuk a világot: a meditáció a kulcsa növekedésünknek és fejlődésünknek, ezáltal kiaknázhatjuk belső erőforrásainkat. A gyakorlat segít önzetlenebbé válni, és felébreszti önmagunkban azt a létfontosságú életerőt, amely ott lakozik legbelül.

Az emberi lény esszenciája a fény és szeretet. Az emberiség egy globális közösséget alkot, a közösség tagjai csodálatos módon kapcsolódnak egymáshoz. Mivel minden mindennel összhangban áll, a szabály egyszerű: mindig azt kapjuk vissza, amit adunk.

Az egység egyetemes törvénye

Egyek vagyunk, ezért vegyük kézbe sorsunkat, és teremtsük meg saját valóságunkat. Ne hagyjuk, hogy a fajbeli, vallásbeli, nemi különbségek, vagy az országhatárok korlátokat szabjanak, falakat emeljenek közénk. Mindannyian emberek vagyunk, és együtt alkotunk egységes egészet. Ha valóban együtt teszünk a közös cél érdekében, akkor nagyon rövid idő alatt jobb hellyé tehetjük a világot. Jogunk van ahhoz, hogy egy békés, szeretetteljes világban élhessünk.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.