HolotropikumAlternatív gyógyászatViszlát, szintetikus gyógyszerek! Egy természetes élelmiszer, amely védi a májat, a tüdőt,...

Viszlát, szintetikus gyógyszerek! Egy természetes élelmiszer, amely védi a májat, a tüdőt, és szabályozza az emésztést

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az apró kis szorgos méhekről a semmihez sem hasonlítható édes nektár, a méz jut eszünkbe. Ők állítják elő ezt a fantasztikusan egészséges élelmiszert, amelynek minden cseppje igazi kincs. De ezen túl, szinte minden alapanyag, ami a méztermeléshez szükséges, nagyszerű egészségvédő hatással bír.

lepesmez

Ilyen például a mézzel tele lévő sejtek lezárásához használt fedél is, amelyet a méhészek egy speciális fémeszköz segítségével távolítanak el.

A méz kezdeti állapotában sok vizet tartalmaz, ezért a méhek igyekeznek mindent megtenni, hogy a vízmennyiséget csökkentsék. Addig viszik egyik helyről a másikra a mézet, amíg a víztartalom meg nem közelíti a 18 százalékot.

Ha ezt elérték, és hogy ezt megőrizzék, a méhek kis fedeleket készítenek és lezárják a sejteket, úgymond lepecsételik. Ezeket a fedeleket méhviaszból és propoliszból keverik ki. A viasz remekül zár, megakadályozza, hogy levegő kerüljön a sejtbe, de véd is, így más rovarok nem férhetnek hozzá a folyékony aranyhoz. A propolisznak pedig fertőtlenítő hatása van.

Ez a fedélréteg olyan aktív hatóanyagokat tartalmaz, amely szabályozza az emésztést, és más számos betegség ellen is nagyon jó. A lépsejt fedelét be kell venni, és addig kell a szájüregben tartani, ami össze nem olvad. Ezzel máris sokat tettünk a szájhigiéniánkért, főként a fogínyek egészégét védve, de ugyanakkor segít kigyógyulni a légzési betegségekből, enyhíti az asztmás tüneteket is.

Fontos a májvédő tulajdonsága is, és a vérerek rugalmasságának megőrzésében is szerepe van, így ez nagy segítséget jelent, akik keringési problémákkal küzdenek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek