UtazásVilágunk négy újabb rejtélyes helyszíne

Világunk négy újabb rejtélyes helyszíne

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Földünk négy rejtélyes helyszínét mutatjuk ma be nektek.

A Pokol kapuja

Egy üzbegisztáni kisváros mellett található az a rejtélyes üreg, amelyet a helyiek csak “Pokol kapuja”-ként neveznek. A megnevezés nem légből kapott, ugyanis egy geológus csoport fúrásokat eszközölt miközben földgázt kerestek, és így leltek rá a földalatti üregre. Miközben egyre lejjebb és lejjebb fúrtak, egy gázzal telt kamrában találták magukat, amelynek mélységét nem tudták mai napig felbecsülni, de a gyúlékony gázat sikerült véletlenül begyújtaniuk. A lángok több mint 35 éve csapnak a magasba megállás nélkül.

Oroszország rejtélyes földalatti járatai

Egy oroszországi erdőben idegen eredetű földalatti járatokat, furatokat találtak a ‘80-as években. A rejtélyes a dologban, hogy az erdő annyira sűrű és járművekkel megközelíthetetlen, hogy érthetetlen miért hatalmas méretűek a vájatok. Se autó, se szekér nem tudja megközelíteni a helyszínt. A kutatók, akik lejártak a járatokba, egyszerűen semmit sem találtak: se falfestés, se temetkezési nyomok, se tárgyak, se semmilyen emberi jelenlétre utaló nyomok. Funkcionalitása mai napig ismeretlen.

A Pokol szája

1962-ben egy kisebb tűzvész pusztított Pennsylvániában. A felszínen ugyan a lángokat sikeresen elfojtották, de szerencsétlen módon a település alatt a hatalmas kőszén réteg tovább lángolt éveken keresztül, és 1984-ben a fölötte található kisvárost evakuálni kellett az életveszélyes viszonyok között. A város ma már egy elhagyatott, elsivatagosodott szellemváros, és még mindig nem aludt ki a szénréteg.

A Keresztek Hegye, Litvánia

A hely érdekes módon nem egy keresztény temető, mégis 50 ezer kereszt csipkézi. A helyet rejtélyessé tevő babona szerint aki keresztet helyez el a hegyen, annak az életben szerencséje lesz. A szóbeszéd szerint a hagyomány már akkor létezett, amikor Oroszország még nem vette fel a kereszténységet, és Litvánia pogány hagyományokat tisztelt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek