KuriózumVilágító malacok jöttek a világra Kínában

Világító malacok jöttek a világra Kínában

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem a természet babrált ki az újszülött malacokkal, hanem kínai tudósok medúzagéneket fecskendeztek sertésembrióba. Ez által az állatok a sötétben és az ultraibolya sugarak alatt zölden világítanak.

vilagito-malac

A tudósok olcsó gyógyszerek kifejlesztése céljából végzett kísérletek során hoztak létre fénylő malacokat. A kutatók hangsúlyozták, a kísérleti állatok élettartama épp olyan hosszú lesz, mint a normális társaiké, a festék pedig csupán marker célokat szolgál, hogy a kísérlet eredményes – írja a Daily Mail.

Nem a kínaiak az elsők, akik világító állatokkal kísérleteztek. Törökországban egy nyulat zöldítettek meg, jelenleg pedig juhokon dolgoznak. A módszert a hawaii orvosi egyetemen fejlesztették ki a termékenységi vizsgálatok és a lombikbébi technikák fejlesztése céljából, ám egyébbel is kísérleteznek. A kínaiak a vérszegénységgel kapcsolatos betegségek kezelését próbálják a módszerrel olcsóbbá tenni, mivel az állati eredetű véralvadási enzimek előállítása jóval költséghatékonyabb, mint a gyári változaté.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek