KuriózumViccből csinált egy terhességi tesztet a férfi, pozitív lett, ezzel pedig megmentette...

Viccből csinált egy terhességi tesztet a férfi, pozitív lett, ezzel pedig megmentette a saját életét

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A férfi csak poénból végzett el egy terhességi gyorstesztet, ám később rájött, hogy ez volt élete egyik legjobb döntése, ugyanis a teszt hererákra adott gyanút!

A hererák olyannyira felbolygatja a férfiak hormonháztartását, hogy akár terhességi gyorsteszttel is kimutatható a jelenléte.

2012 novemberében egy olyan pozitív terhességi gyorsteszt kavart port a közösségi felületeken, amely egy férfitől származott. A furcsa eredmény viszont sokkal több volt, mint puszta véletlen, ugyanis a gyorsteszt a férfi szervezetében lévő heredaganat következtében lett pozitív.

A szóban forgó úriember, kinek neve nem ismert, csupán viccelődésből végzett el egy nőknek szánt terhesség gyorstesztet, ám a két csík láttán igencsak meglepődött, azonnal  sejtette, hogy valami nincs rendben.

A pozitív tesztről feltöltött képek azonnal el is indították a kommentzuhatagot:

„Biztos hererákod van. Gyorsan menj el egy onkológushoz és mondd el, hogy az elvégzett terhességi teszt pozitív lett.” – tanácsolta az egyik kommentelő.

A férfi nem is habozott sokat, és a szakembernél beigazolódni látszott a daganat gyanúja.

A terhességi gyorstesztek a humán chorionic gonadotropin hormonok feltérképezésével működnek, amely olyan esetben van jelen a szervezetben, ha a méhlepény már fejlődésnek indult. Ám szakemberek szerint ezek a hormonok akkor is kimutathatóak egy férfi szervezetben, ha az illető hererákban szenved.

Habár a férfi esetében még időben diagnosztizálták a problémát, az információk szerint mégis el kellett távolítani a jobb heréjét.

„A hererák előbb utóbb úgyis felfedi magát. De szerencsére az esetek jó részében a betegség hatékonyan kezelhető.” – mondta el Dr. Pomerantz. Az American Cancer Society szerint még akkor is 72%-os a túlélési arány, amennyiben már a rák szétterjedt a szomszédos szövetekre, szervekre is.

Habár a terhességi teszt remek lehetőséget ad arra, hogy időben észrevehessük, mégis a legtöbb esetben már akkor diagnosztizálódik a kór, amikor már egy szemmel látható csomó jelenik meg a heréken. Szakemberek szerint a legtöbb, amit az egészségünkért tehetünk az az önvizsgálat és a rendszeres szűrés.

Dr. Christopher Wood, a University of Texas MD Anderson Cancer Center központ szakembere szerint: „Ha a páciensnél megemelkedett hormonszint van a műtétet megelőzően, akkor általában a beavatkozás után normalizálódik a hormonháztartás, viszont amennyiben ez nem következik be, azt jelenti, hogy még vannak hibás szövetek, amelyeket kemoterápiával tovább kell kezelni.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek