HolotropikumÚgy gondolod, ha elmúltál 50 éves, már idős vagy? Nagyon jó hírrel...

Úgy gondolod, ha elmúltál 50 éves, már idős vagy? Nagyon jó hírrel érkeznek a szakemberek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Időskorról, mostantól csak 75-80 életévüket betöltött személyek esetében beszélünk. Tehát szinte 25 évvel kitolódik az időskor a jelen generáció esetében. Nem rég még három periódusát különböztettük meg az emberi életnek: a fiatalságot, a felnőtt érett kort és az időskort. Manapság, a „érett felnőtt” kor 50 évesen következik be.

Úgy gondolod, ha elmúltál 50 éves, már idős vagy? Nagyon jó hírrel érkeznek a szakemberek!
Fotó: Pixabay.com

Mit is tudunk az „érett felnőtt” korról?

Ez a periódus majdnem 30 évet ölel fel, azaz 50 éves kortól kezdve egészen 75 éves korig. Eltérően az eddigi felfogástól, a fizikai és intellektuális képességek ebben a korban nem hogy romlanak, hanem egyes esetekben még jobbak is lehetnek, mint fiatal korban. Tulajdonképpen az emberi életnek ezen korszaka talán a minőségibb, hiszen magában összpontosítja az egészséget, az erőt és az élettapasztalatot.

A legutóbbi felmérések adatai szerint, az ember életének legboldogabb momentuma 65 év körül következik be. Azok, akik, most vannak 55-65 év között, elsőkként élik meg ezt az életszakaszt az emberiség történetében, ebben az új minősítésben. Ezelőtt ez nem létezett, mivel az emberek sokkal hamarabb megöregedtek.

Ritkán tudatosul bennünk az a tény, hogy mindazok az elvek, szabályok és ismeretek, melyek alapján éljük az életünket, tulajdonképpen az előző generációk tanításaiként kódolódtak belénk. Ugyancsak az előző generáció által választott filmek, könyvek és az oktatási rendszer képezték az alapját a jelen generáció tudatfejlődésének. Az előző generációknak azonban nem volt tapasztalatuk az 50 év utáni időszakról, azon egyszerű oknál fogva, hogy az átlag életkor nagyon alacsony volt.

Az elkövetkező néhány évtizedben az 50-75 év közötti korosztály lesz a legnépesebb a Földön.

A jelenlegi adatok szerint, azok számára, akik most 50-55 év között vannak, az idős kor 80 év körül fog majd bekövetkezni. És ez öröm számukra, hiszen még 25 év aktív, élettel teli periódus van felajánlva nekik. A gond csak az, hogy az előző generáció hagyatékában nincs példa arra, hogyan használjuk ki a bónuszként kapott éveket. Igyekezzünk tehát 50 év után kihasználni ezt az időszakot, amikor megengedhetjük magunknak, hogy lazábban vegyük társadalmi kötelezettségeinket és úgy éljük a mindennapjainkat, ahogyan mi magunk szeretnénk.

Ezt már olvastad? A kutatók szerint ez az 5 dolog segíthet abban, hogy 100 évig élj!

Ne vesztegessük el az időnket haszontalanul, mert később megbánjuk azt!

Ha most vagy 50 éves, számodra minden lehetséges: új hobbi, új karrier, utazás, netán egy új szerelem… És ezen élmények minőségben bármikor felülmúlják a fiatalkori élményeket, melyeket a tapasztalatlanság és az elkötelezettség jellemzett.

Szeressünk tehát ÉLNI!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek