KuriózumTűzoltók hívják fel a figyelmet arra, hogy ezen a helyen, és így,...

Tűzoltók hívják fel a figyelmet arra, hogy ezen a helyen, és így, sose töltsd a telefonodat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A technológia sok mindenre jó: kapcsolatot teremthetünk távoli szeretteinkkel, vagy csak egyszerűen szórakozhatunk a használatuk által. Ám az ilyen technológiai kütyüknek is lehet veszélyes oldala, emlékezzünk csak a néhány éve történt robbanásveszélyes akkumulátorok botrányára.

Tűzoltók hívják fel a figyelmet arra, hogy ezen a helyen, és így, sose töltsd a telefonodat!

A tudat, hogy a telefonod bármelyik pillanatban felrobbanhat, akár a zsebedben, akár az arcod előtt, eléggé aggasztó. Ezért is fektetnek a gyártók, szakértők és a tűzoltók is egyre nagyobb hangsúlyt ezen veszélyekre való felhívásokra.

Sajnos egyre több tűzoltóság közleményében szerepel az, hogy a legtöbb tűzvész oka egy-egy kiforrósodott mobiltelefon!

Biztos te is nyúltál már úgy a telefonodhoz, hogy az a töltőn hagyva, teljesen kiforrósodott. Tűzoltók szerint az éjszakára a töltőben felejtett telefonok kiforrósodott akkumulátorai a legveszélyesebbek.

Főleg azon készülékek vannak kitéve a tűzveszélynek, melyeket nem elég, hogy éjszakára a töltőre csatlakoztattunk, hanem még a párnánk alá is rejtettünk. A töltésből származó hő így képtelen távozni és az egyre gyűlő hő könnyedén lángra lobbantja az ágyneműt.

A tűzoltók, hogy még inkább tudatosítsák a veszélyforrást az emberekben, számos elrettentő képet publikáltak, ugyanis egy felmérés során kiderült, hogy a legtöbb serdülőkorban lévő fiatal hasonló módon tölti éjszaka a telefonját.

Szakértők szerint a baj elkerülése érdekében, ha tehetjük, ne éjszaka töltsük telefonunk akkumulátorát, sose használjunk olcsó, hamis töltőket és semmilyen körülmények között se takarjuk le a telefont.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek