KuriózumTöbb mint 100 koalát mentett ki az ausztráliai bozóttűzből a hős kutya

Több mint 100 koalát mentett ki az ausztráliai bozóttűzből a hős kutya

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Több mint 100 koalát mentett meg az Ausztráliában tomboló erdőtüzektől, cserébe kiképzői aranymedállal jutalmazták a hős kutyát.

Bear, az ausztrál Koolie fajtájú kutyus több tucat koala életét mentette meg a múlt évben a Fekete Nyárként is elhíresült ausztrál erdőtüzektől. Hősies magatartásának viszont csak most érett meg a gyümölcse, ugyanis múlt hónapban kapott kitüntetést az International Fund for Animal Welfare (IFAW) szervezetétől.

Az egykoron örökbe fogadott, mostanra már 6 éves kutya a ceremónia alatt hűségesen ült gazdája és kiképzője, Dr. Romane Cristescu oldalán és kíváncsi tekintettel követte az őt övező felhajtást.

„Úgy gondoljuk, hogy Bear teljes mértékben megérdemli ezt a díjat. Annyira jó kutya, hiszen óriási mértékben segített bennünket a koalák mentése során, de nem csak az erdőtűz pusztításának időszakában vette ki a részét a munkából, hanem egész évben velünk volt. A jutalomfalatok és az extra játékok tehát nem maradhatnak el” – nyilatkozta Cristescu.

Dr. Critescu, aki a University of the Sunshine Coast (USC) munkatársaként csapatával különös figyelmet szentel Ausztrália erdejeinek tanulmányozására és védelmére, október 26-án újabb projektet indított útnak:

„Bear és a csapatom most a 2019/2020-as erdőtüzek koalákra gyakorolt hatását vizsgáljuk. Az IFAW szervezettel karöltve annak kívánunk utána járni, hogy milyen következményei lesznek a pusztításoknak a koalák egészségére és élőhelyeikre nézve. Bear mindig is remekül együtt tudott dolgozni más helyi keresőszervezetek kutyáival és mindig örömmel tartja fel mancsát, ha koalák észlel a közelben” – mondta Dr. Romane Cristescu.

Dr. Critescu és a SC Detection Dogs for Conservation névre hallgató kutyakiképző szervezet most azon ügyködik, hogy a következő szezonra minél több jó képességű ebet fogadhassanak örökbe, hogy kellő kiképzéssel minél több kutyus segíthesse munkájukat.

„Amikor új ebeket keresünk, minden menhelyet feltérképezünk, hiszen számunkra az a legtökéletesebb, ha minél több energiával rendelkezik, általában az ilyen típusú kutyákat nem szokták házi kedvencekként hazavinni.”

A Fekete Nyár alatt pusztító tűzvészben 26 emberi élet veszett oda, 2338 otthon vált a tűz martalékává és 5.5. millió hektárnyi erdős terület égett porrá – áll az ausztrál kormány hivatalos adatai között.

Nyitó fotó: ifaw Australia

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek